1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

News

Qualitance, companie IT românească, aduce la bursă obligaţiuni de 1,5 milioane de euro

Qualitance, compania de tehnologie, inovație și inteligență artificială a încheiat o ofertă de obligațiuni corporative, intermediată de Tradeville, suma totală alocată ajungând la 1,5 milioane de euro. Oferta a fost închisă anticipat, în urma interesului ridicat din partea investitorilor, fiind suprasubscrisă încă din prima zi. Compania și-a atins suma-țintă stabilită, înregistrând sume cu 1,25 milioane de euro peste pragul minim de succes.

13 dec, 2019 | | ECONOMICA.net

Oferta a marcat o inovație la nivelul plasamentelor private de obligațiuni corporative din România, fiind prima ofertă desfășurată prin sistemul BVB în care s-a folosit un sistem de tip „licitație olandeză", prin care s-a determinat nivelul optim al ratei cuponului obligațiunilor. Astfel, această rată a dobânzii a fost stabilită prin licitație la un nivel care să echilibreze cât mai bine interesul investitorilor și pe cel al emitentului.

Subscrierile pentru obligațiunile Qualitance s-au putut realiza exclusiv prin intermediul Tradeville. Obligațiunile au o valoare nominală de 500 de euro, o scadență de trei ani și o dobândă fixă de 5% pe an, plătibilă semestrial, cu posibilitatea de rambursare anticipată.

"Ne propunem să continuăm extinderea internațională, cu o prezență accentuată în Europa, dar și dezvoltarea propriilor platforme de tehnologie. Planurile Qualitance pe următorii trei ani prioritizează investițiile în zona de creștere și dezvoltare a structurii actuale – a echipei, a prezenței internaționale prin entități noi sau chiar achiziții, precum și a portofoliului de clienți alături de care să desfășurăm proiecte complexe de transformare digitală, folosind în special Inteligența Artificială și Machine Learning", a declarat Radu Constantinescu, co-fondator și managing partner, Qualitance. 

Finanțarea va fi folosită pentru a-și continua atât expansiunea pe plan internațional, prin creșterea echipei și eventuale achiziții, cât și extinderea portofoliului de clienți. Anul acesta, compania a deschis subsidiare noi la New York și Londra și și-a extins biroul din Sydney, unde derulează proiecte de inovație și transformare digitală.

În perioada 2016 - 2018, compania a înregistrat creșteri anuale de peste 36% ale cifrei de afaceri. La sfârșitul anului 2018, societatea înregistra un avans de 36,1% față de anul precedent, în timp ce în 2017, era în creștere cu 37,6% față de 2016.

Compania a fost înființată în 2007 și are aproximativ 200 de angajați în birourile din București, San Francisco, New York, Londra și Sydney. Printre clienții Qualitance se numără brand-uri precum Ford, Virgin, IKEA, Deutsche Telekom, Johnson & Johnson sau News Corp.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO