R. Moldova: Noul premierul desemnat îşi va prezenta echipa în faţa parlamentului cel târziu joi – Filat

Noul premier desemnat al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, îşi va prezenta echipa guvernamentală în faţa parlamentului cel târziu joi, a anunţat luni Vlad Filat, liderul formaţiunii liberal-democrate, cea care a propus candidatura tânărului om de afaceri la funcţia de şef al executivului, după eşecul de săptămâna trecută al guvernului Leancă 2.
Economica.net - lun, 16 feb. 2015, 11:38
R. Moldova: Noul premierul desemnat îşi va prezenta echipa în faţa parlamentului cel târziu joi - Filat

Vlad Filat a făcut acest anunţ, preluat de Radio Chişinău, după ce a participat, alături de premierul desemnat Chiril Gaburici, la consultările cu reprezentanţii Partidului Liberal, partid exclus din alianţa de guvernare, după ce liberal-democraţii au constituit în ianuarie o coaliţie minoritară cu Partidul Democrat al lui Marian Lupu.

Liderul liberal-democrat a precizat că programul de guvernare nu va suferi schimbări esenţiale, apreciind totodată că nu consideră necesar să fie schimbaţi candidaţii PLDM de pe lista viitorului guvern.

În ceea ce-i priveşte pe liberali, liderul acestora, Mihai Ghimpu, a reafirmat după consultările amintite că formaţiunea sa va vota doar un guvern din care va face parte.

Premierul desemnat Chiril Gaburici a început luni consultările cu facţiunile parlamentare în vederea pregătirii programului său de guvernare şi a listei miniştrilor din viitorul cabinet. În cursul zilei sunt prevăzute discuţii şi cu reprezentanţii comuniştilor, formaţiune care ar putea vota un cabinet condus de Gaburici, avându-se în vedere faptul că liderul acesteia, Vladimir Voronin, a declarat anterior că şi-ar dori un premier provenit din mediul de afaceri şi care nu a mai fost implicat în politică.

Chiril Gaburici (38 de ani), un economist de profesie care a condus timp de câţiva ani una dintre companiile de telefonie mobilă din Republica Moldova, nu este membru de partid. El are în prezent doar susţinerea coaliţiei minoritare care deţine numai 42 de mandate (în parlamentul cu 101 locuri), în condiţiile în care pentru confirmarea unui guvern sunt necesare cel puţin 51 de voturi.

Te-ar mai putea interesa și
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București și unul în Argeș Mall
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București ...
După ce și-a anunțat, luna aceasta, rebrandingul și o nouă poziționare în zona de Smart Discounter, retailerul electro-IT din România a deschis sub banner două magazine, în București și......
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice
PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, a investit 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 ...
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat miercuri că îşi suspendă îndatoririle publice "timp de câteva zile" ...
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Sectorul energetic european se află în fața unei dezvoltări majore odată cu anunțul deschiderii licitațiilor pentru ...