Rabla 2015: 60% din tichetele alocate persoanelor fizice s-au epuizat

Românii au achiziţionat până în prezent 371 de autovehicule nepoluante prin programul 'Rabla 2015', iar din totalul celor 20.000 de tichete alocate persoanelor fizice peste 60% au fost epuizate şi utilizate deja de populaţie, a anunţat, marţi, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, potrivit Agerpres.
Economica.net - mar, 21 iul. 2015, 16:28
Rabla 2015: 60% din tichetele alocate persoanelor fizice s-au epuizat

Astfel, până în prezent peste 11.850 de români şi-au înlocuit autovehiculul vechi, poluant, cu altul nou, mai puţin poluant.

Potrivit sursei citate, numărul total de tichete disponibile persoanelor fizice este în creştere cu 3.000 faţă de ediţia de anul trecut.

Până în prezent, în cadrul Programului ‘Rabla 2015’ s-au achiziţionat 371 de autovehicule cu emisii de CO2 mai mici de 100g/km, tehnologii hibride convenţionale precum şi tehnologii avansate de tip plug-in. Pentru achiziţionarea celor 371 de autovehicule au fost utilizate 422 de ecobonusuri.

‘Este ceea ce ne doream prin noua configurare a Programului Rabla şi prin mărirea substanţială a valorii ecobonusurilor: să creştem numărul maşinilor nepoluante pe şoselele din România. Cred că suntem pe drumul cel bun, mai cu seamă dacă ne uităm la Programul Rabla de anul trecut, când numărul total de maşini nepoluante achiziţionate cu ecobonusuri a fost de doar 38, pe întreaga perioadă de derulare a programului’, a subliniat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

La data începerii programului ‘Rabla 2015’ (luna mai 2015), datele din piaţă indicau vânzarea a 60 de astfel de maşini, dintre care cele mai multe au fost hibride convenţionale.

‘Programul Rabla a reprezentant un impuls important pentru şoferii din România în a alege maşini nepoluante: faptul că, prin comparaţie cu perioada 1 ianuarie- 1 mai a.c., vânzările acestor autovehicule au fost de 6 ori mai mari este semnalul pe care îl aşteptam de la populaţie: dorinţa de a proteja mediul şi o mai mare atenţie pentru calitatea aerului din aglomerările urbane’, a mai spus Graţiela Gavrilescu.

În 2015, Programul Rabla a fost configurat cu eco-bonusuri diferenţiate, care se adaugă primei de casare în valoare de 6.500 RON, şi cu posibilitatea cumulării a maximum două eco-bonusuri pentru achiziţia unui autovehicul: un eco-bonus în valoare de 750 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, un eco-bonus în valoare de 1.500 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenţionale) precum şi un eco-bonus în valoare de 2.500 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul alocă peste 11,4 milioane de lei pentru sprijinirea cultivatorilor de cartofi
Guvernul alocă peste 11,4 milioane de lei pentru sprijinirea cultivatorilor de cartofi
Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, schema "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de cartof de consum", transmite Agerpres....
FMI prognozează o supraîncălzire a economiei Rusiei
FMI prognozează o supraîncălzire a economiei Rusiei
Creşterea economiei Rusiei "a surprins" Fondul Monetar Internaţional, în contextul sancţiunilor impuse Moscovei în urma ...
Cultivatorii de roșii și usturoi vor primi compensații parțiale pentru pierderile suferite ca urmare a războiului din Ucraina
Cultivatorii de roșii și usturoi vor primi compensații parțiale pentru pierderile suferite ca urmare a războiului din ...
Guvernul a aprobat în şedinţa de joi Ordonanţa de urgenţă privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru ...
ANPC a amendat încă trei săli aparținând World Class și le-a închis temporar
ANPC a amendat încă trei săli aparținând World Class și le-a închis temporar
Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a verificat în ultimele două zile ...