Rabla pentru electrocasnice – De azi se dau vouchere. Cum le obţii şi cum le foloseşti

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE - De vineri dimineaţă, ora 10.00 a.m., începe perioada de selecție a voucherelor în care persoanele fizice pot solicita generarea de vouchere pentru toate produsele incluse în program. Mai jos, puteţi citi tot ce trebuie să ştiţi despre ce trebuie să faceţi pentru a obţine bonul, cum se foloseşte voucherul şi ce valoare au.
Ion Dobreanu - vin, 21 mai 2021, 06:10
Rabla pentru electrocasnice - De azi se dau vouchere. Cum le obţii şi cum le foloseşti

 RABLA ELECTROCASNICEETAPA VOUCHERELOR  – Din 21 mai, de la ora 10:00 și până în data de 03.06.2021, începe perioada de selecție a voucherelor în care persoanele fizice pot solicita generarea de vouchere pentru mașini de spălat rufe/vase și frigidere.

Potrivit informațiilor furnizate de ministrul Mediului Barna Tanczos,  pentru cele trei categorii de produse vor fi disponibile peste 70.000 de vouchere, bugetul alocat fiind de 30 de milioane de lei.

Din datele ministerului, până acum s-au înscris în program aproximativ 155.000 de persoane. Numărul total de vouchere disponibile pe toată perioada Programului, pentru cele 9 categorii de produse, este de aproximativ 200.000.

Ce trebuie să faceți în a etapa ce începe vineri

Așadar, de vineri, persoanele interesate vor putea selecta vouchere pentru: mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, mașini de spălat vase și pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare. Acest lucru se poate face intrând în contul personal creat pe site-ul AFM dedicat. Generarea de vouchere se realizează din meniul situat în partea din stânga sus al aplicației. Utilizatorul autentificat va selecta opțiunea „Generează voucher” din meniu și va fi redirecționat către pagina unde poate genera voucherele. Ulterior, din lista „Tip voucher” va selecta dispozitivul electrocasnic pentru care dorește generarea voucherului, va confirma prin bifă că nu are datorii la bugetul local și de stat și apoi va selecta butonul „Salvează”.

Voucherele astfel generate vor fi activate de către Administrația Fondului pentru Mediu Mediu (AFM). Acest lucru o să fie evidențiat în fereastra de afișare a voucherelor. După activarea acestora de către AFM, voucherele se pot utiliza în cel mult 15 zile de la data activării acestora de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Cum se folosește voucherul

Cei care aleg să meargă la un magazin fizic pentru achiziția aparaturii electrocasnice, vor putea arăta voucherul pe telefonul mobil, intrînd în aplicație. Pot, de asemenea, să printeze voucherului și să îl prezinte comerciantului. Descărcarea voucherului se realizează prin accesarea butonului „Descarcă” din dreptul respectivului voucher. Utilizatorul o să fie îndrumat să selecteze o
locație unde să salveze voucherul pe dispozitivul personal.

Voucherul se poate folosi și în magazinele on-line prin copierea codului de voucher și lipirea acestuia (copy/paste) în câmpul pus la dispoziție în site-ul comerciantului.
Voucherele se pot utiliza o singură dată, iar utilizatorul are obligația de a încărca în aplicația de pe site-ul AFM copia scanată a cărții / buletinului de identitate și declarația pe proprie răspundere până la momentul utilizării acestora.

Neîndeplinirea acestei condiții va rezulta în imposibilitatea utilizării acestora la momentul efectuării tranzacției.

Ce valoare au voucherele 

  • 400 lei- pentru mașinile de spălat rufe- cel puțin clasa energetică C
  • 400 de lei – pentru mașinile de spălat vase având cel puțin clasa energetică D
  • 400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare cu clasa energetică cel puțin E

Persoana fizică aprobată beneficiază de valoarea unui voucher la achiziționarea unui echipament din lista menționată anterior, în schimbul predării unui echipament uzat echivalent. Excepție fac mașinile de spălat vase având clasa energetică cel puțin D, precum și a uscătoarelor de rufe cu clasă de eficiență energetică veche cel puțin A++, în schimbul cărora  se poate preda oricare dintre echipamentele electrice și electronice de uz casnic aflate în program ( mai puțin laptopuri și tablete vechi).

Te-ar mai putea interesa și
Raed Arafat a cerut verificări în spitale, dacă sunt pregătite pentru o pană de curent
Raed Arafat a cerut verificări în spitale, dacă sunt pregătite pentru o pană de curent
Şeful Departamentuui pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a explicat că românii trebuie să fie pregătiţi de o pană de curent majoră, mai ales că urmează să se instaleze iarna,......
Cheltuielile cu cercetarea au fost în 2021 de sub 0,5% din PIB în 2021 – INS
Cheltuielile cu cercetarea au fost în 2021 de sub 0,5% din PIB în 2021 – INS
Cheltuielile totale efectuate, în anul 2021, pentru activitatea de cercetare-dezvoltare au însumat 5,616 miliarde lei, ...
România va participa la reconstrucția Ucrainei prin proiecte europene, dar și naționale – ambasador
România va participa la reconstrucția Ucrainei prin proiecte europene, dar și naționale – ambasador
România se va implica în procesul de reconstrucţie a Ucrainei prin proiecte dirijate de Comisia Europeană, ca parte comună ...
Romsilva a vândut 1,63 mil. mc lemn de foc pentru populație în primele zece luni, cu 26% mai mult
Romsilva a vândut 1,63 mil. mc lemn de foc pentru populație în primele zece luni, cu 26% mai mult
Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a vândut, în primele 10 luni ale acestui an, 1,63 milioane de metri cubi ...