Rabla la electrocasnice: plafonul pentru laptopuri, televizoare și tablete s-a epuizat în 10 minute

A doua etapă de selectare a voucherelor pentru rabla la electrocasnice a început vineri, 3 decembrie, la ora 10. În doar 10 minute, plafonul de 14 milioane de lei a fost epuizat. Mai mulți utilizatori au înregistrat probleme la logare și generare vouchere.
Ion Dobreanu - vin, 03 dec. 2021, 10:23
Rabla la electrocasnice: plafonul pentru laptopuri, televizoare și tablete s-a epuizat în 10 minute

Plafonul de 14 milioane de lei destinat celei de-a doua etape din cadrul programului Rabla la electrocasnice a fost epuizat în opt minute. Ultima etapă a acestei ediții va avea loc peste o săptămână, în perioada 10.12.2021 ora 10:00 – 16.12.2021 ora 23:59 (sau până la epuizarea bugetului).

Bugetul este de 6 milioane de lei și se pot genera vouchere pentru următoparele echipamente: aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

34.000 de vouchere

Datele AFM arată că au fost generate 33.877 vouchere, dintre care 19.183 pentru televizoare, 9.592 pentru laptopuri și 5.102 pentru tablete.

Unii utilizatori au înregistrat probleme din cauza traficului pe site-ul AFM, care așteaptă de la STS explicațiile tehnice. Funcționarea site-ului pentru generarea vocuherelor în programul Rabla este garantată la 75.000 utilizatori/minut, iar săptămâna trecută, când a fost dat startul acestei ediții, nu au fost probleme.

Iată care au fost voucherele care au putut fi generate:

  • 400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică E;
  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 300 de lei pentru tablete.

STS: Aplicaţia utilizată la ‘Rabla pentru electrocasnice’ – dezvoltată de o companie privată

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a precizat, vineri, că aplicaţia utilizată de Administraţia Fondului pentru Mediu în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” nu a fost dezvoltată de instituţie, ea fiind creată de o companie privată.

„Aplicaţia utilizată de către Administraţia Fondului pentru Mediu în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” nu a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Întârzierile întâmpinate de unii utilizatori în accesarea platformei au fost la nivelul aplicaţiei, care este dezvoltată de către o companie privată, nefiind cauzate de traficul pe site”, se arată într-un comunicat al STS, transmis AGERPRES.

STS spune că a semnalat situaţiile apărute către echipa de dezvoltare a contractorului AFM şi oferă suport tehnic pentru remedierea acestora.

Pentru programul „Rabla pentru electrocasnice”, STS asigură doar serviciul de găzduire pe serverele instituţiei, care a permis preluarea întregului volum de accesări fără nicio problemă, menţionează sursa citată.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul arată că nu ține cont de îngrijorările Rusiei
Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul arată că nu ține cont de îngrijorările Rusiei
Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis vineri omologului său francez, Emmanuel Macron, că răspunsurile Occidentului ...
Franța a înregistrat în 2021 cea mai mare creștere economică din ultimii 52 de ani
Franța a înregistrat în 2021 cea mai mare creștere economică din ultimii 52 de ani
Franţa a raportat pentru anul trecut cel mai solid ritm de creştere din ultimii 52 de ani, de 7%, a doua economie a zonei ...
Bruxelles-ul și Washingtonul colaborează pentru creșterea volumului de gaze naturale lichefiate exportate de SUA către statele UE
Bruxelles-ul și Washingtonul colaborează pentru creșterea volumului de gaze naturale lichefiate exportate de SUA către ...
Uniunea Europeană şi SUA au anunţat vineri, într-o declaraţie comună, că lucrează pentru furnizarea de volume suplimentare ...