1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

News

RADET, amendată cu 20.000 de lei de Protecţia Consumatorilor, pentru zilele fără apă caldă

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a fost amendată cu 20.000 de lei de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Capitalei, pentru nerespectarea clauzelor contractuale, după ce bucureştenii din mai multe sectoare nu au avut apă caldă câteva zile la rând.

14 oct, 2014 | ECONOMICA.net

"Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prin Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti, a sancţionat Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti RADET cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei, conform prevederilor OG 21/1992 privind protecţia consumatorilor, art. 51(1) lit. c pentru nerespectarea clauzelor contractuale", se arată într-un comunicat remis de ANPC, citat de Mediafax, preluată de Digi24.

ANPC mai precizează că, la 9 octombrie, ca urmare a numeroaselor reclamaţii primite de la asociaţiile de proprietari, a dispus un control "pentru verificarea respectării drepturilor consumatorilor la furnizorul de apa caldă RADET".

RADET a anunţat anterior că vor avea facturile diminuate bucureştenii din sectoarele 2, 3 şi 4, care au fost afectaţi de lipsa apei calde.

Lipsa apei calde în cele trei sectoare a fost urmarea datoriilor pe lanţul RADET-Elcen-Distrigaz. Astfel, Distrigaz a redus presiunea gazului dat Elcen, din cauza sumelor pe care le are de încasat de la aceasta. La rândul său, Elcen, care are de încasat bani de la RADET, a limitat gazele furnizate regiei, astfel că aceasta a fost nevoită să reducă temperatura apei calde.

Elcen a precizat că a acumulat datorii în valoare de 88 de milioane de lei către Distrigaz, în timp ce are de recuperat de la RADET aproximativ 2,5 miliarde de lei, fără a mai calcula şi penalităţile, pentru energia termică livrată şi neplătită în perioada noiembrie 2012 – septembrie 2014.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO