Statul intră în forţă în piaţa telecom: Radiocom lansează o ofertă ieftină de internet, telefonie şi TV

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, RADIOCOM, companie de comunicaţii deţinută în proporţie de 100% de către statul român, se pregăteşte să intre în lupta cu marii operatori telecom prin lansarea unei oferte de servicii integrate de comunicaţii şi televiziune. 
Economica.net - joi, 17 apr. 2014, 21:07
Statul intră în forţă în piaţa telecom: Radiocom lansează o ofertă ieftină de internet, telefonie şi TV

“RADIOCOM trebuie să treacă la un pachet complet de servicii internet, televiziune şi telefonie. Există o discuţie pe care o avem în cadrul Ministerului Societăţii Informaţionale cu RADIOCOM, companie care are o infrastructură foarte bine pusă la punct are investiţii pe care de doi ani a început să le realizeze în ideea în care ei oferă servicii de telefonie, intenet şi VPN”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Răzvan Cotovelea ministrul pentru societate informaţională.

Potrivit acestuia, există un plan de dezvoltare şi extindere a acestei reţele de bandă largă şi indiferent că vorbim de o companie de stat sau una privată contează foarte mult modelul de business pe care îl pregăteşte pentru viitor.

Răzvan Cotovelea nu a specificat tehnologia prin care RADIOCOM va furniza servicii de televiziune, dar opţiunile cele mai viabile pe care le are sunt IPTV prin intermediul infrastructurii actuale, DTH prin intermediul platformei de satelit pe care o operează la Cheia din judeţul Prahova sau terestru prin tehnologia DVB-T prin intermediul multiplexorului pe care îl deţine şi care în acest moment oferă servicii de televiziune digitală terestră în Sibiu şi Bucureşti.

“Am avut până acum câteva discuţii tehnice despre viitorul RADIOCOM-ului şi pregătim din acest punct de vedere un pachet de televiziune, internet şi telefonie care să poată fi distribuit atât în zonele urbane cât şi cele rurale şi să devină un actor pe piaţa telecomunicaţiilor”, a mai spus Răzvan Cotovelea.

Planul de investiţii şi dezvoltare urmează să fie prezentat Guvernului României

“Până la finele semestrului vom prezenta şi Guvernului dar şi public care este strategia acestei companii, există un potential foarte mare şi nu sunt pierderi la nivelul companiei care să ne îngrijoreze. Vrem să oferim servicii accesibile tutror românilor iar odată ce planul este pus la punct şi va primi acordul Guvernului României,  RADIOCOM va face investiţiile necesare în limitele disponibiltăţilor financiare”, a mai adăugat Cotovelea.

Potrivit acestuia, RADIOCOM are o bandă de frecvenţă pe care trebuie să o valorifice, au o infrastructură extrem de performantă, iar ministrul vede o bună oportunitate în dezvoltarea capabilităţilor acestei companii de a dezvolta noi pachete de servicii.

Cel mai ieftin internet mobil

Internetul prin intermediul tehnologiei 4G reprezintă cea mai importantă miză a operatorilor de comunicaţii mobile din România în acest an.

Totuşi preţurile nu sunt tocmai prietenoase la operatorii de telefonie mobilă, dar o companie de stat a reuşit să scoată o ofertă prin care furnizează internet mobil 4G la cel mai mic pret de pe piaţă prin care oferă trafic nelimitat fără să scadă viteza.

Este vorba de compania RADIOCOM care oferă internet 4G WiMax cu o viteză de 1Mbps la preţul de 4 euro plus TVA ceea ce reprezintă o taxă lunară de 20 de lei.

În acest moment, rețeaua WiMax  în banda 3,6 – 3,8 GHz are un număr de aproximativ 5.000 de terminale de client active, dintre care aproximativ 4.000 de terminale active cu servicii pentru clienți rezidențiali.

În acest moment acoperirea rețelei WiMax RADIOCOM este de aproximativ 40% din populația României.

Viteza maximă pe care o pune la dispoziţie RADIOCOM este de maximum 6Mbps, iar abonamentul costă 17 euro plus TVA.

Serviciul care asigură o viteză maximă (banda) de acces de 6 Mbps este de tip best effort. Viteza maximă cu care se poate conecta un client depinde, punctual, de gradul de încărcare al stației de bază la care este acesta asignat și de serviciul contractat.

Furnizorii de internet mobil din Romînia sunt Orange (Internet 2G EDGE, 3G HSPA+, 4G LTE), Vodafone (Internet 2G GPRS, 3G HSPA+, 4G LTE), Cosmote (Internet 2G EDGE, 3G HSPA+, 4G LTE), RCS&RDS (Internet 3G HSDPA), Romtelecom (CDMA EVDO), Idilis – 2K Telecom  (Internet 4G WiMax, iar de la jumătatea anului viitor şi Internet 4G LTE) şi RADIOCOM (Internet 4G WiMax).

Te-ar mai putea interesa și
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 apărute în România în ultimele patru săptămâni au fost înregistrate......
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piaţă a automobilelor electrice s-a dublat în Uniunea Europeană în al doilea trimestru al acestui an, dar rămâne ...
Maia Sandu a convocat Parlamentul Republicii Moldova să se întrunească pe 26 iulie
Maia Sandu a convocat Parlamentul Republicii Moldova să se întrunească pe 26 iulie
Preşedintele Maia Sandu a semnat vineri după-amiază decretul privind convocarea noului Parlament al Republicii Moldova, ...
Directorul general și directorul financiar al Nepi Rockcastle au anunțat că se pregătesc să plece din companie. Amândoi sunt români
Directorul general și directorul financiar al Nepi Rockcastle au anunțat că se pregătesc să plece din companie. Amândoi ...
Acționarii grupului Nepi Rockcastle au fost anunțați că directorul general al companiei, Alexandru Morar, și directorul ...