Radu Mihaiu: Ridicarea mașinilor abandonate nu e gratis. Proprietarii vor plăti o parte dintre costuri

Primarul Sectorului 2 din București a prezentat astăzi câteva imagini cu numărul mare de mașini abandonate pe care primăria le-a ridicat de pe străzi. Totodată, Radu Mihaiu a explicat și ce se întâmplă cu aceste mașini.
Robert Stan - vin, 06 aug. 2021, 08:59
Radu Mihaiu: Ridicarea mașinilor abandonate nu e gratis. Proprietarii vor plăti o parte dintre costuri

Într-o postare pe o rețea de socializare, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a prezentat mai multe imagini cu spațiul în care sunt depozitate zeci de mașini ridicate „în ultimele două luni” de reprezentanții primăriei.

Edilul a explicat că proprietarii acestor vehicule au la dispoziție „30 de zile ca să le recupereze înainte să înceapă drumul către fier vechi. După acest termen și o ultimă notificare, începe procesul de intrare în proprietatea statului și radierea autovehiculului. În funcție de cum merge lanțul birocratic, în alte 15 – 60 de zile mașina e pregătită pentru predarea la REMAT”.

Mai important decât atât, Radu Mihaiu a atras atenția că ridicarea mașinilor abandonate generează costuri majore, o parte dintre acestea fiind, ulterior, recuperate de la proprietarii vehiculelor.

„De la momentul în care depistăm mașina abandonată pe stradă până la scoaterea definitivă din uz e un proces foarte complicat și anevoios. Un proces care implică costuri cu ridicarea și depozitarea. Să vă scape primăria de o mașină pe care nu o mai folosiți NU e gratis. O parte dintre costuri sunt acoperite din valorificarea la fier vechi, dar restul rămân de plată pentru proprietarul care nu s-a descotorosit de ea la momentul potrivit”, a detaliat primarul.

În acest context, primarul Sectorului 2 din Capitală îi îndeamnă pe proprietari să își ducă singuri mașina la centrele de colectare. „O mașină care nu mai circulă nu ajută pe nimeni. E doar un obiect care adună mizerie și ocupă spațiul public. E mai bine pentru TOATĂ lumea dacă vă despărțiți de ea corespunzător și o duceți singuri la fier vechi”, a încheiat Radu Mihaiu.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...