1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

News

Raed Arafat: Nu vom mai avea locuri la terapie intensivă în București. Cazurile noi vor fi duse în provincie. Mâine depășim 866 de infectări

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri seară, la Digi24, că situația în privința pandemiei noului coronavirus ”începe să devină îngrijorătoare”, iar secțiile AȚI ale spitalelor din București care tratează pacienți infectați cu noul coronavirus nu mai au paturi disponibile.

17 iul, 2020 | ECONOMICA.net

”Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afară Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal”, a spus Raed Arafat.

El a precizat că mâine va fi raportată o nouă cifra record de infectări , asta în condițiile în care vineri, la ora 18:00, erau raportate deja 866 de cazuri și a anunțat că până sâmbătă cifra va fi depășită în mod clar, cu câteva zeci de cazuri.

Arafat a mai anunțat că în plus față de ziua de joi, încă 109 persoane infectate au cerut să fie externate. Secretarul de stat a criticat dur teoriile care circulă în spațiul public, potrivit cărora asimptomaticii nu transmit virusul.

"Faptul că se spune că asimptomaticii nu transmit virusul. Să nu ai cunoștințe și să spui vrute și nevrute. Toate studiile, publicate la nivel foarte înalt, spun clar că asimptomaticul și presimptomaticul transmit”, a mai precizat Arafat.

În opinia lui Arafat, pentru a se reveni la un număr de 100 de cazuri pe zi, ar trebui să se reintroducă restricții dure, asemănătoare cu cele din perioada stării de urgență.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO