1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Coronavirus - Rafila: Mă aştept ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte mulţi morţi şi foarte multe cazuri în spitale

Medicul Alexandru Rafila, care candidează din partea PSD pentru Camera Deputaţilor, a declarat la ANTENA3 că se aşteaptă ca la jumătatea lunii decembrie să avem "foarte multe cazuri" de pacienţi cu COVID-19 în spitale şi "foarte multe decese". Acesta a adăugat că va fi, probabil, nevoie de măsuri speciale.

04 dec, 2020 | ECONOMICA.net

„Având în vedere ce s-a întâmplat în ultima perioadă, eu mă aștept - și să dea Dumnezeu să greșesc eu - ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri în spitale și foarte multe decese. (...) O să fie nevoie de anumite măsuri care să fie în mod clar în responsabilitatea acelor care au decis această inacțiune, că despre asta discutăm, despre inacțiune”, a mai spus prof. dr.Alexandru Rafila.

El a precizat că situația o să fie extrem de serioasă și ar fi trebuit să existe o strategie decisă cu mult timp înainte

„Nu știu dacă o să fie un dezastru, dar situația o să fie serioasă (...) Ea (situația – n.r.) trebuia gestionată din timp. Tot discursul meu și de când sunt la PSD și dinainte de a fi la PSD a fost legat de implementarea unor măsuri din timp. Ori vara nu am făcut nimic cu DSP-urile, nimic în ceea ce privește extinderea numărului de spitale care să poată să trateze pacienți COVID, circuite separate, aripi separate în spitale, furnizare de oxigen în acele spitale, pentru că e o problemă la nivel local privind spitalizarea oamenilor care au nevoie de oxigen. Toate aceste lucruri trebuiau făcute, împreună cu organizarea școlilor și a piețelor, dacă vreți”, a mai spus prof. dr. Alexandru Rafila. Citeşte integral articolul pe ANTENA3.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO