1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

News

Rafila: Modelul suedez este un proces. Nu se poate aplica un astfel de model peste noapte

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat la Antena 3 ce presupune "modelul suedez" pe care România ar trebui să îl adopte pentru a minimaliza efectele pandemiei de coronavirus.

26 oct, 2020 | Antena 3

"Eu am avut un comentariu puțin mai larg referitor la modelul suedez, am descris ce s-a întâmplat acolo și modelul suedez nu este o decizie. Este un proces. Pentru că nu cred că nicio țară nu poate aplica un astfel de model de pe o zi pe alta.

În Suedia, la început, în primăvară, în lipsa restricțiilor, a fost înregistrat un număr important de cazuri și cu o mortalitate destul de mare, mai ales la categoriile vulnerabile, însă ulterior datorită unei strategii foarte bună de comunicare și de educare a populației, oamenii au înțeles că de ei depinde controlul acestei pandemii, în țara lor bineînțeles, și depinde și o normalitate a vieții publice și economice.

Acesta este modelul suedez. Ca să ajungem totuși la acest model ne trebuie o construcție. Care ar trebuie să plece de acum și chiar dacă în perioada următoare se vor lua măsuri restrictive, noi ar trebui să putem să clădim încrederea populației în cei care iau deciziile", a declarat Rafila la Antena 3. Citeşte integral articolul aici.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO