Raiffeisen Bank România a atras 225 mil. lei, prin vânzare de obligaţiuni cu maturitate de trei ani

Raiffeisen Bank România a atras, miercuri, 225 milioane lei (51 milioane euro), prin vânzarea de obligaţiuni cu maturitate la trei ani şi cu dobândă fixă de 5,5% pe an, printr-un plasament privat adresat investitorilor care cumpără, fiecare, titluri de cel puţin echivalentul în lei a 100.000 de euro.
Economica.net - mie, 24 iul. 2013, 18:53
Raiffeisen Bank România a atras 225 mil. lei, prin vânzare de obligaţiuni cu maturitate de trei ani

Operaţiunea era estimată să se deruleze în perioada 24 – 30 iulie, însă a existat şi posibilitatea încheierii anticipate.

„Conform prospectului pentru listarea pe piata reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti a obligaţiunilor negarantate denominate în lei emise de Raiffeisen Bank (…) emitentul anunţă faptul că îşi exercită dreptul de a majora numărul de obligaţiuni emise în cadrul ofertei realizate în conformitate cu art. 15 (1) para (3) din Regulamentul CNVM 1/2006 pâna la 22.500 obligaţiuni”, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Raiffeisen Capital&Investment, firma de brokeraj care a intermediat plasamentul.

Obligaţiunile au o valoare nominală de 10.000 de lei, iar oferta a fost adresată exclusiv investitorilor care cumpără individual obligaţiuni de cel puțin echivalentul în lei a 100.000 de euro, potrivit prospectului de admitere la tranzacţionare la BVB, aprobat marţi de Autoritatea de Surpaveghere Financiară.

Agenţia de evaluare financiară Moody’s a anunţat marţi, cu o zi înaintea plasamentului privat, că a atribuit obligaţiunilor un rating provizoriu (P) Ba1. Ratingul definitiv va fi atribuit după evaluarea completă a documentaţiei emisiunii de obligaţiuni a băncii.

Ratingul provizoriu Ba1 se bazează pe ratingul Ba1 al Raiffeisen Bank pentru depozitele pe termen lung şi nu este constrâns de plafonul A3 al României pentru obligaţiunile în monedă locală.

Obligaţiunile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În prezent, la BVB sunt cotate patru emisiuni de obligaţiuni corporarative emise de UniCredit Ţiriac Bank (550 milioane lei), Banca Europeană de Investiţii (300 milioane lei), GDF Suez Energy (250 milioane lei) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (130 milioane lei).

Exceptând plasamentul privat derulat de Raiffeisen Bank România miercuri, în acest an pe piaţa locală de capital încă două bănci s-au mai finanţat prin emisiuni de obligaţiuni, respectiv Banca Transilvania (30 milioane euro, în luna mai, adresată doar acţionarilor) şi UniCredit Ţiriac Bank (550 milioane lei, în luna iunie).

Profitul înregistrat de Raiffeisen Bank International în România a stagnat în primul trimestru la 30 milioane euro, pe fondul scăderii veniturilor din dobânzi, creşterii încasărilor din comisioane şi reducerii cheltuielilor şi a provizioanelor.

Profitul după taxe obţinut de banca austriacă în România a variat nesemnificativ, de la 31 milioane euro în primele trei luni ale anului trecut la 30 milioane euro în primul trimestru din acest an. Profitul înainte de taxe a stagnat la 36 milioane euro.

Banca are aproximativ 5.400 de angajaţi în România, cu 526 sucursale, care deservesc aproape 2 milioane de clienţi.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...