Raiffeisen Bank România încheie cu un profit de 79 de milioane de euro T3, în creştere cu 6,7% faţă de anul trecut

Raiffeisen Bank a încheiat trimestrul al treilea din 2014 cu un profit de 79 de milioane de euro, înregistrând o creştere de 6,7% comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut, excluzând efectul pozitiv al câştigurilor fiscale excepţionale din anul 2013, se arată într-un comunicat de presă al băncii cu capital austriac.
Economica.net - joi, 20 nov. 2014, 13:39
Raiffeisen Bank România încheie cu un profit de 79 de milioane de euro T3, în creştere cu 6,7% faţă de anul trecut

Raiffeisen Bank a realizat un profit net de 79 milioane de euro în primele nouă luni ale anului 2014, faţă de 86 milioane de euro în aceeaşi perioada a anului trecut.

Profitul din T3 include efectul pozitiv excepţional al eliberării de pasive fiscale de 12 milioane de lei, astfel că creşterea fără acest efect este de 6,7% faţă de perioada similară a anului trecut.

Active de aproape 6 miliarde de euro

Valoarea totală a activelor a crescut până la 5.959 milioane de euro, faţă de 5.681 milioane de euro cât înregistra în trimestrul al treilea al anului 2013. Comparând cifrele aferente aceleiaşi perioade a anului trecut, volumul total al creditelor a crescut cu 4% până la 3.917 milioane de euro, iar depozitele au urmat acelaşi trend (+3%), ajungând până la 4.286 milioane de euro. Raportul credite/depozite se situează în prezent la 91% (aproape constant faţă de trimestrul al treilea al anului 2013).

„Raiffeisen Bank finanţează în continuare companiile şi persoanele fizice din România, lucru demonstrat de faptul că valoarea creditelor acordate în 2014 a depăşit 1 miliard de euro (+10% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut), din care 420 milioane de euro au fost acordaţi segmentului de persoane fizice. Rezultatele băncii sunt remarcabile, dacă luăm în considerare condiţiile dificile ale mediului de afaceri şi creşterea economică lentă. Sunt mulţumit că atragem clienţi noi şi să dezvoltăm în continuare relaţiile cu cei existenţi deja în portofoliul nostru. Acest lucru înseamnă că am reuşit să urmărim principalul nostru obiectiv – de a ne consolida relaţiile pe termen lung cu clienţii noştri”, a spus Steven van Groningen, Preşedinte şi director executiv al Raiffeisen Bank.

Rata neperformantelor, în scădere

Rată creditelor neperformante a scăzut până la 7,4% , comparativ cu 8% în septembrie 2013, mai ales datorită portofoliului de persoane fizice, care şi-a îmbunătăţit substanţial comportamentul de plata, se arată în comunicatul de presă.

Clienţii băncii folosesc din ce în ce mai mult canalele electronice pentru tranzacţiile zilnice: numărul utilizatorilor aplicaţiei pentru telefoane mobile smart şi tablete a crescut cu peste 100% comparativ cu datele înregistrate în septembrie 2013 (până la 15,8 mii), iar numărul de utilizatori ai serviciilor de internet banking a crescut cu 21% (până la 103 mii). Raiffeisen Bank rămâne lider pe piaţă cardurilor de credit în România şi continuă să-şi consolideze poziţia pe piaţă tranzacţiilor la EPOS şi ATM.

Număr mai mic de angajaţi

Raportul cost/venituri a scăzut până la 56%, faţă de 59%, cât era în trimestrul al treilea al anului 2013, semn că activitatea băncii a devenit mai eficientă e partea de costuri, inclusiv prin reducerea personalului faţă de anul trecut cu 132 de persoane.

După primele nouă luni ale acestui an, banca avea 5.476 de angajaţi activi, comparativ cu 5.608 în septembrie 2013.

Raiffeisen Bank deserveşte aproximativ 2 milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 7.700 de companii. La sfârşitul trimestrului al treilea al anului 2014, reţeaua Raiffeisen Bank numără 528 de unităţi (faţă de 527 în septembrie 2013), peste 1.100 de ATM-uri şi aproximativ 13.000 de EPOS-uri.

Te-ar mai putea interesa și
Se menține tendința de creștere a vânzărilor de apartamente pe final de an
Se menține tendința de creștere a vânzărilor de apartamente pe final de an
După luni în care tranzacțiile cu locuințe s-au redus, față de anii trecuți, în ultimele luni s-a văzut o creștere a numărului de apartamente vândute. Un motiv pentru care tranzacțiile......
ANAF a dat amenzi de 32,5 milioane de lei în urma controalelor efectuate în luna noiembrie
ANAF a dat amenzi de 32,5 milioane de lei în urma controalelor efectuate în luna noiembrie
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a efectuat 3.816 controale antifraudă în luna noiembrie a acestui ...
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – Bloomberg
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – ...
Europa urmează să beneficieze de un aflux de motorină din SUA în această lună, în contextul în care importurile din ...
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Miniştrii de finanţe ai statelor UE au aprobat vineri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) revizuit al ...