1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Finanţe şi bănci

Raiffeisen Bank va analiza cu atenţie recomandările băncii centrale vizavi de indicaţiile de reducere a coeficienţilor din dividende si chirii

"Este absolut normal să existe un dialog permanent între bănci şi BNR, legat şi de aceasta perioada de criza sanitara si economica. Raiffeisen Bank a luat act de mesajul transmis de BNR bancilor si va analiza cu atentie toate recomandarile Bancii Centrale si va lua masurile care se impun. Pe de altă parte, Raiffeisen Bank a avut tot timpul o politică de risc echilibrată, în aţa fel încât atât interesele clientului şi cele ale băncii să fie bine acoperite de riscuri" au spus reprezentanţii Raiffeisen Bank.

 Declaraţia reprezentanţilor Raiffeisen Bank a apărut ca urmare a următoarele informaţii în mass media:

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare a creditelor. Împrumuturile bancare vor fi mai greu de accesat Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie 2020. Scrisoarea recomandă băncilor să reducă coeficientul de acceptare al dividendelor şi veniturilor din chirii în calculul pentru stabilirea scoringului la acordarea unui credit, deoarece pandemia va avea anul viitor un impact negativ asupra profiturilor companiilor şi asupra pieţei imobiliare.
 
Una dintre recomandările trimise de banca centrală către băncile comerciale, obținută de ECONOMICA.NET, arată că actualul context al pandemiei Covid-19 va avea un impact negativ asupra unor societăţi comerciale, impact care se va materializa în scăderea rezultatelor financiare, şi implicit asupra nivelului dividentelor pe care acţionarii le pot încasa în viitor. Totodată, scrisoarea BNR arată că impactul negativ al pandemiei se va vedea şi asupra pieţei imobiliare, „ca urmare a presiunii de renegociere a contractelor de închiriere şi a creşterii gradului de neocupare a imobilelor închiriate". 
 
În acest context, banca centrală recomandă băncilor comerciale să îşi regândească categoriile de venituri considerate eligibile în acordarea unui credit şi chiar o ajustare a coeficienţilor acestora. Mai exact, unele recomandări vizează reducerea coeficienţilor luaţi în calcul în momentul acordării creditului pentru veniturile solicitanților rezultate din dividende sau din chirii.

TAGURI
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO