1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Raiffeisen dezminte speculaţiile referitoare la ieşirea de pe piaţa din Rusia şi o posibilă majorare de capital

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) nu are nicio dorinţă de a ieşi de pe piaţa din Rusia, a declarat marţi directorul general Karl Sevelda ca răspuns la zvonurile care circulă pe piaţă, transmite Reuters.

27 ian, 2015 | Agerpres

'Raiffeisen nu are absolut nicio intenţie de a-şi vinde banca rusească', a declarat Karl Sevelda pentru cotidianul austriac 'Der Standard'. Potrivit unor informaţii din presa din Rusia, Raiffeisen a purtat discuţii cu grupul Alfa Bank cu privire la o posibilă vânzare a diviziei din Rusia a RBI. Sevelda a catalogat aceste speculaţii drept 'zvonuri nefondate' adăugând că nu a existat niciun contact între Raiffeisen şi Alfa Group.

Rusia este cea mai profitabilă piaţă pentru RBI, însă economia rusească a fost afectată de sancţiunile impuse de Occident Moscovei pentru rolul jucat în criza din Ucraina, precum şi de căderea preţului petrolului. La începutul acestei luni, RBI a anunţat că a demarat o analiză strategică a portofoliului său în condiţiile în care criza din Ucraina şi modificările legislative din Ungaria ar urma să provoace RBI pierderi de peste 500 de milioane de euro, în 2014, scrie Agerpres.

Separat, directorul financiar de la Raiffeisen Bank International, Martin Gruell, a dezminţit zvonurile potrivit cărora Raiffeisen ar putea fi nevoită să demareze o majorare de capital. Banca Austriacă a strâns aproximativ 2,8 miliarde de euro anul trecut printr-o emisiune de acţiuni. 'În pofida speculaţiilor, vreau să asigur pieţele financiare că nu este avută în vedere nicio majorare de capital. RBI va îndeplini confortabil toate normele de capital. Cu toate acestea, pentru a întări şi mai mult gradul de capitalizare continuăm să evaluăm şi să implementăm diferite alte măsuri', a declarat Martin Gruell.

Raiffeisen Bank International a fondat filiala din România în anul 1998. În 2013, banca a obţinut un profit net de 104 milioane de euro, în creştere cu 18% faţă de 2012.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO