1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Raiffeisen se aşteaptă să-şi depăşească rivalii în Rusia, în pofida sancţiunilor

Raiffeisenbank, divizia din Rusia a grupului bancar Raiffeisen Bank International (RBI), se aşteaptă să-şi depăşească rivalii în 2019, deoarece industria se adaptează sancţiunilor internaţionale care au afectat pieţele financiare ruseşti, a afirmat joi Nikita Patrakhin, membru al Board-ului şi şeful diviziei de investiţii bancare, într-un interviu acordat Reuters. 

25 apr, 2019 | Agerpres

Băncile străine din Rusia au fost sub presiune din 2014, când au fost impuse Moscovei sancţiuni în urma anexării Crimeei. Câteva bănci străine şi-au redus semnificativ expunerea la Rusia, dar altele s-au adaptat noilor circumstanţe şi s-au extins în sectoare care nu sunt sub incidenţa sancţiunilor, atrăgând noi clienţi de la băncile de stat.

În Rusia, randamentul capitalului propriu (ROE) este mai ridicat decât în orice economie emergentă.

"La începutul lui 2017 sau la finalul lui 2016, acţionarii au înţeles că sancţiunile sunt serioase şi vor fi pe termen lung. Dar ei au înţeles şi că, per ansamblu, economia rusă este stabilă şi importantă. Putem lucra şi câştiga bani chiar şi în aceste condiţii", a declarat Nikita Patrakhin.

În ultimii cinci ani, ROE s-a situat în medie la 26%, a informat Raiffeisenbank, în timp ce în cazul tuturor operaţiunilor Raiffeisen Bank International randamentul consolidat al capitalului propriu a fost de 12,6%.

Raiffeisenbank este prezentă pe piaţa rusă din 1996 şi este a 11-a mare bancă în funcţie de active. Portofoliul de împrumuturi a crescut cu 21,6%, iar profitul său net a ajuns la 526,43 milioane de dolari.

În România, Raiffeisen Bank este o bancă universală care deserveşte aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 5.600 de companii. Reţeaua băncii în România numără 451 de unităţi, peste 1.000 de ATM-uri, aproximativ 19.000 de EPOS-uri şi 189 de MFM (automate multifuncţionale).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO