Raiffeisen şi-a vândut divizia din Polonia către BNP Paribas pentru 775 milioane de euro

Grupul bancar francez BNP Paribas a anunţat marţi că va prelua cea mai mare parte a activităţilor din Polonia ale grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International, operaţiune care va permite BNP Paribas să-şi consolideze poziţia pe piaţa serviciilor bancare din Polonia, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 10 apr. 2018, 11:25
Raiffeisen şi-a vândut divizia din Polonia către BNP Paribas pentru 775 milioane de euro

Activităţile RBI, care au fost preluate pentru suma de 3,25 miliarde zloţi (775 milioane de euro), vor fi unite cu filiala BNP Paribas din Polonia, BGZ BNP Paribas, astfel că banca franceză va ajunge la o cotă de piaţă 6% în Polonia.

‘Prin combinarea forţelor BGZ BNP Paribas cu activele şi cultura Raiffeisen Bank Polska, grupul BNP Paribas va deveni o bancă de referinţă în Polonia pe toate segmentele de piaţă’ a subliniat directorul general de la BNP Paribas, Jean-Laurent Bonnafé.

La rândul său, Raiffeisen Bank International a precizat că va păstra o parte din operaţiunile Raiffeisen Polbank, inclusiv portofoliul de credite ipotecare în valută, în principal în franci elveţieni, la cererea Autorităţii de reglementare a pieţei financiare din Polonia (KFN), care cere ca acest tip de active să rămână în mâinile proprietarului actual pentru a nu slăbi sistemul bancar.

Polbank este a noua mare bancă din Polonia după active, cu o valoare contabilă de 6,4 miliarde de zloţi (1,9 miliarde de dolari) şi active de aproximativ 36 de miliarde de zloţi, excluzând creditele în valută. Grupul bancar austriac a decis să vândă Raiffeisen Polbank deoarece această subsidiară nu a generat profituri decente pe o piaţă poloneză extrem de competitivă, unde ratele dobânzilor sunt foarte scăzute.

În România, Raiffeisen Bank este o bancă universală care deserveşte aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 5.600 de companii. Reţeaua băncii în România numără 451 de unităţi, peste 1.000 de ATM-uri, aproximativ 19.000 de EPOS-uri şi 189 de MFM (automate multifuncţionale). Profitul net al Raiffeisen Bank a crescut cu 9%, de la 452 milioane lei în 2016 până la 491 milioane lei în 2017, iar rentabilitatea capitalului a fost de 15,8%.

Te-ar mai putea interesa și
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția este de peste 100 de milioane de euro, una dintre cele mai mari din ultimii......
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
 Evoluţia slabă a economiei germane provoacă îngrijorări în ţările vecine, din Elveţia şi până în Polonia, ...
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București și unul în Argeș Mall
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București ...
După ce și-a anunțat, luna aceasta, rebrandingul și o nouă poziționare în zona de Smart Discounter, retailerul electro-IT ...