Raiffeisen Zentralbank speră să obţină 307,9 milioane de euro din vânzarea a 17,6% din acţiunile Uniqa

Raiffeisen Zentralbank (RZB), cel mai mare acţionar al Raiffeisen Bank International (RBI), intenţionează să-şi vândă cea mai mare parte a acţiunilor deţinute la compania austriacă Uniqa, pentru a-şi majora capitalul, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 26 iul. 2016, 06:59
Raiffeisen Zentralbank speră să obţină 307,9 milioane de euro din vânzarea a 17,6% din acţiunile Uniqa

Pentru acelaşi motiv, RZB ia în considerare fuziunea cu subsidiara sa listată la bursă, RBI.

Raiffeisen Zentralbank a informat că este în negocieri avansate privind vânzarea unei participaţii de 17,6% către Uniqa Versicherungsverein Privatstiftung, acţionar cheie al grupului austriac de asigurări Uniqa.

RZB va păstra o participaţie de aproximativ 8,6% în Uniqa, au anunţat cele două companii. La preţul de la închiderea şedinţei bursiere de luni, de 5,65 euro per titlu, participaţia pe care vrea să o vândă RZB era evaluată la 307,9 milioane de euro.

‘Tranzacţia pe care intenţionăm să o realizăm face parte din măsurile evaluate în prezent de RZB privind simplificarea structurii corporaţiei şi adaptarea grupului la majorarea cerinţelor de capital din partea autorităţilor de reglementare’, a anunţat RZB, referindu-se la propusa fuziune cu Raiffeisen Bank International.

Vânzarea acţiunilor Uniqa va majora capitalul comun de rang 1 (CET 1) al RZB cu aproximativ 60 de puncte de bază, au anunţat cele două companii, care au decis să nu dea publicităţii valoarea tranzacţiei.

La sfârşitul anului trecut, capitalul comun de rang 1 al RZB era de 10,3%, mult sub nivelul de 11,5% al Raiffeisen Bank International.

Oficialii Raiffeisen Bank International apreciază că o fuziune ar îmbunătăţi nivelul capitalului RZB datorită modului în care acesta este calculat conform reglementărilor Basel III. Conform acestora, rezervele de capital al RBI care depăşit cerinţele minime nu pot fi incluse în nivelul capitalului RZB. O fuziune ar elimina acest efect.

Normele Basel III, elaborate după izbucnirea crizei financiare, vizează mai ales consolidarea fondurilor proprii ale băncilor, precum şi rezervele lor de lichidităţi pentru a limita riscurile de faliment şi a evita noi crize. Ele prevăd impunerea pentru instituţiile bancare a unei rate de fonduri proprii de 8%, până la finalul lui 2018.

Uniqa şi Raiffeisen Bank International sunt prezente şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Simtel Team l-a numit pe Mihai Tudor în funcția de CEO al grupului
Simtel Team l-a numit pe Mihai Tudor în funcția de CEO al grupului
Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și lider național în domeniul energiei regenerabile, anunță numirea lui Mihai......
Flip.ro a lansat un nou serviciu dedicat companiilor, de închiriere de telefoane recondiționate
Flip.ro a lansat un nou serviciu dedicat companiilor, de închiriere de telefoane recondiționate
Start-ul românesc Flip.ro, care încurajează economia circulară prin recondiționarea telefoanelor mobile, anunță un ...
Numărul șomerilor în Germania a crescut în luna mai, dar mai puțin decât era prognozat. Rata șomajului a rămas stabilă
Numărul șomerilor în Germania a crescut în luna mai, dar mai puțin decât era prognozat. Rata șomajului a rămas stabilă
Numărul şomerilor în Germania a crescut mai puţin decât se estima în luna mai, potrivit datelor oficiale publicate ...
Strategia Guvernului: Utilizarea hidrogenului în rețeaua de distribuție de gaze ar trebui evitată, România va folosi în continuare gazele naturale, se așteaptă resursele din Marea Neagră
Strategia Guvernului: Utilizarea hidrogenului în rețeaua de distribuție de gaze ar trebui evitată, România va folosi ...
Strategia hidrogenului, recent pusă în dezbatere publică, vorbețe despre posibilitatea utilizării lui în amestec de ...