1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Raluca Turcan: Guvernul va susține universitățile cu 10 milioane de euro pentru cumpărarea de măști și dezinfectanți

Vicepremierul Raluca Turcan  a anunțat sâmbătă pe pagina sa de Facebook că Guvernul va iniția o schemă de decontare pentru universităţi de 10 milioane de euro pentru achiziţia de măşti şi dezinfectanţi pentru acest an universitar.

19 sep, 2020 | ECONOMICA.net

"La Consiliul Naţional al Rectorilor de la Braşov am anunţat că, împreună cu Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, vom lansa la nivelul Guvernului o schemă de decontare pentru universităţi de 10 milioane de euro, pentru achiziţia de măşti şi dezinfectanţi pentru anul şcolar universitar în curs", a scris Turcan.

Ea a mai spus că vor fi decontate 50 de milioane de euro pentrua chiziţia de dispozitive electronice pentru studenţii defavorizaţi.

"Decontarea va funcționa pe același principiu ca și schema de decontare pentru tablete, măști și dezinfectanți din învățământul preuniversitar", a mai precizat Turcan.

Potrivit vicepremierului, aceste scheme de decontare sunt foarte eficiente.

"Ele au fost aplicate la achiziţia de echipamente şi materiale medicale pentru care, de la un plafon de 350 de milioane de euro ne apropiem deja de 1 miliard", a adăugat Raluca Turcan.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO