1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 35 º

Extern

"Rămăşiţe ale nazismului. Fascişti!" Erdogan denunţă interzicerea vizitei ministrului turc de externe în Olanda

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat sâmbătă că va riposta la interzicerea de către Olanda a vizitei ministrului turc de externe Mevlut Cavusoglu, spunând că atitudinea guvernului de la Haga este o 'rămăşiţă' a nazismului, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres

11 mar, 2017 | ECONOMICA.net

"Sunt rămăşiţe ale nazismului. Sunt fascişti", a declarat Erdogan în timpul unei adunări la Istanbul.

"Puteţi să interziceţi ministrului nostru de externe să zboare, însă începând de acum să vedem cum vor mai ateriza avioanele voastre în Turcia", a avertizat el.

Guvernul olandez a decis să interzică aterizarea avionului ministrului turc de externe Mevlut Cavusoglu, care atrăsese atenţia cu câteva ore în urmă că se va deplasa sâmbătă în Olanda pentru a participa la un miting de susţinere a schimbărilor constituţionale pentru întărirea puterilor prezidenţiale în Turcia.

"Autorităţile turc au ameninţat public cu sancţiuni. Acest lucru face imposibilă căutarea unei soluţii rezonabile", a precizat guvernul într-un comunicat.

"De aceea, Olanda a transmis că retrage drepturile de aterizare" pentru avionul ministrului turc, se mai menţionează în comunicat.

Anterior, într-un interviu pentru postul de televiziune CNN Turk, şeful diplomaţiei turce a spus că îşi menţine intenţia de a merge în Olanda sâmbătă pentru un miting în favoarea unui vot favorabil la referendumul din Turcia privind extinderea puterilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, în ciuda opoziţiei exprimate de guvernul olandez.

"Mă voi duce la Amsterdam astăzi (sâmbătă). Vom impune sancţiuni dure Olandei" dacă această vizită este împiedicată, afirmase el.

Cavusoglu mai declarase că Olanda îi tratează pe cetăţenii turci ca ostatici prin interzicerea contactelor cu Ankara.

Autorităţile oraşului Rotterdam au retras vineri permisiunea ca Mevlut Cavusoglu să ia parte la mitingul de sâmbătă. Alte oraşe europene au decis de asemenea să interzică participarea oficialilor turci la astfel de reuniuni.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO