1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Randamentele obligaţiunilor Spaniei şi Italiei au crescut puternic, după declaraţiile lui Draghi

Randamentele Spaniei şi Italiei au crescut puternic joi, după ce declaraţiile preşedintelui Băncii Centrale Europene (BCE) au dezamăgit investitorii, care aşteptau măsuri ferme din partea BCE pentru combaterea crizei datoriilor din zona euro, potrivit MarketWatch.

02 aug, 2012 | Mediafax

Randamentul obligaţiunilor Spaniei pe zece ani a urcat cu 0,41 puncte procentuale, la 7,1%, iar pentru titlurile Italiei a avansat cu 0,28 puncte procentuale la 6,26%.

Pieţele financiare sperau ca Draghi să anunţe reluarea achiziţiilor de obligaţiuni suverane pentru a reduce presiunea asupra costurilor de împrumut ale Spaniei şi Italiei.

Măsurile anunţate de şeful BCE nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor investitorilor. Draghi a declarat, săptămâna trecută, la Londra, că BCE va face tot ce este necesar pentru a proteja euro.

"Niciun cuvânt din aceste remarci (angajamentul de la Londra, n.r.) nu ar trebui să constituie o surpriză acum. În declaraţia de la Londra veţi găsi cuvintele «în limita mandatului BCE» de mai multe ori", a spus Draghi.

BCE a semnalat, joi, că este gata să intervină pe piaţa obligaţiunilor suverane pentru a diminua costurile de împrumut ale unor state din zona euro. Totuşi, Draghi a admis că banca centrală a Germaniei a avut rezerve în privinţa achiziţiilor de obligaţiuni şi a transmis clar că guvernele trebuie să folosească fondurile de urgenţă, Facilitatea Europeană pentru Stabilitate Financiară şi Mecanismul European de Stabilitate, iar statele care primesc ajutor să accepte "condiţii stricte".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO