1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Finanţe şi bănci

Încredere în România: Randamentul obligaţiunilor de stat pe cinci ani, în lei, a scăzut sub 3%

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat joi 500 de milioane de lei de la băncile comerciale, la un randament de 2,77%, printr-o emisiune de obligaţiuni pe cinci ani, prima din luna noiembrie, la care băncile au subscris oferte de 1,619 miliarde de lei. Randamentele sunt mai mici, ceea ce denotă creşterea încrederii că România îşi poate plăti datoriile.

06 noi, 2014 | Agerpres

Trezoreria se împrumută astfel mai ieftin, la randamente sub 3%, pentru acest tip de obligaţiuni, după ce în octombrie a acceptat un randament mediu de 3,09%, iar în septembrie 3,54%.

Randamentele obligaţiunilor sunt invers proporţionale cu preţul acestora, care creşte dacă creşte cererea pentru ele.

Vineri, MFP va organiza o sesiune suplimentară aferentă licitaţiei de obligaţiuni de luni, prin care vrea să împrumute alte 75 de milioane de lei, la randamentul stabilit deja în licitaţia de joi.

Ministerul Finanţelor Publice a planificat împrumuturi de 3,645 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna noiembrie, din care 3,3 miliarde de lei prin şapte licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 345 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO