RAPORT: Incidenţa defecţiunilor la sistemele de supraveghere creşte cu 30% pe timpul iernii

Incidenţa defecţiunilor la sistemele de supraveghere creşte cu aproximativ 30% pe timpul iernii, iar temperaturile foarte scăzute, umezeala ridicată, condensul, precipitaţiile şi depunerile de gheaţă şi zăpadă pe camerele de supraveghere şi pe cablurile acestora şi, mai ales, instalările necorespunzătoare sunt cele mai frecvente cauze pentru defectarea sistemelor de supraveghere video în sezonul rece, potrivit retailerului online Atu Tech, specializat pe sisteme de securitate, potrivit News.ro.
Economica.net - lun, 16 dec. 2019, 19:19
RAPORT: Incidenţa defecţiunilor la sistemele de supraveghere creşte cu 30% pe timpul iernii

Cel mai des întâlnite probleme apar la accesorii, iar umezeala specifică sezonului rece poate oxida mufele de conexiune video sau de alimentare.

”O altă problemă specifică sezonului rece este condensul pe obiectivul camerei, care face ca imaginile redate să nu mai fie clare şi care cauzează, în cele din urmă, deteriorarea camerelor. Folosirea surselor de alimentare necorespunzătoare şi DVR-urile montate în încăperi cu temperaturi care scad sub 5 grade Celsius iarna reprezintă alte cauze care pot compromite integritatea sistemului de supraveghere video”, se arată în comunicat.

Sorin Felea, director Atu Tech, atrage atenţia că micile detalii fac diferenţa în performanţa produsului.

”De la alimentare, la mufele folosite şi procesul de cablare, micile detalii fac diferenţa în performanţa produsului şi nu sunt puţine cazurile în care am primit plângeri de la clienţi despre calitatea unui produs, când, de fapt, acesta nu funcţiona la parametri normali din cauză că nu a fost utilizată o sursă de alimentare corespunzătoare, sau cablul potrivit, sau pur şi simplu nu s-au respectat recomandările de bază despre locul şi modul în care ar trebui sa fie montate camerele”, spune Sorin Felea, potrivit News.ro.

În acest context, specialiştii atrag atenţia că este foarte important ca specialiştii să se ocupe de partea de instalare şi programare a unui sistem de supraveghere video.

Instalarea echipamentelor trebuie făcută conform specificaţiilor

”Instalarea echipamentelor trebuie făcută conform specificaţiilor furnizate de producător. În caz contrar, nu doar că şansele ca echipamentele să se defecteze sunt mai mari, însă nu poate fi oferită nici garanţia, în caz de defecţiuni”, se arată în comunicat.

Recomandarea specialiştilor este alegerea de camere de supraveghere de calitate, rezistente la intemperii şi care să fie cotate cu un index de protecţie de minim IP66. Acest tip de camere sunt închise ermetic în carcase metalice rezistente la intemperii, care protejează camerele împotriva vremii extreme.

”Camerele de supraveghere să aibă un index de protecţie mare şi să fie amplasate corespunzător – sub streaşina unui acoperiş, ferite de ploaie şi ninsoare pe cât posibil. De asemenea, în unele situaţii, este util de luat în considerare construirea unei incinte dedicate pentru a limita expunerea la condiţiile extreme”, se arată în comunicat.

DVR-ul trebuie montat numai în interior, iar temperatura minimă nu trebuie să scadă sub 5 grade Celsius. Aceeaşi recomandare se aplică şi pentru sursa de alimentare a sistemului de supraveghere video.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...