1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

Raport MCV: Bulgaria nu a îndeplinit deocamdată în mod satisfăcător niciuna din condiţionalităţi, dar există progrese

Bulgaria nu a îndeplinit deocamdată în mod satisfăcător niciuna din condiţionalităţile cuprinse în Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), dar progresele consemnate îndreptăţesc opinia că aceasta poate avea loc în viitorul apropiat, indică raportul Comisiei Europene privind reforma judiciară şi combaterea corupţiei, elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, transmite agenţia BTA.

15 noi, 2017 | Agerpres

Documentul dat publicităţii miercuri analizează în mod concret progresele înregistrate în îndeplinirea celor 17 recomandări emise de Comisia Europeană în precedentul său raport, din ianuarie 2017.

'Deşi Comisia nu poate concluziona deocamdată că vreuna dintre condiţionalităţi a fost îndeplinită în mod satisfăcător, rămâne la părerea că, cu o direcţie politică consecventă şi o determinare de a face ca reformele să avanseze, Bulgaria ar trebui să poată îndeplini recomandările rămase şi, în consecinţă, să îndeplinească în mod satisfăcător condiţionalităţile MCV în viitorul apropiat', afirmă executivul de la Bruxelles.

'Am constatat progrese în multe domenii, dar mai este necesară încă multă muncă. Bulgaria a îndeplinit sau a înregistrat progrese la câteva din recomandările noastre, dar nu încă la toate. Contez pe guvernul bulgar să implementeze toate reformele plănuite şi să evite paşii înapoi, astfel încât să ne putem îndrepta spre obiectivul încheierii MCV în mandatul acestei Comisii', a declarat prim-vicepreşedintele executivului comunitar, Frans Timmermans.

Precedentul raport al Comisiei Europene a evidenţiat progresele generale din ultimii zece ani şi a identificat 17 recomandări concrete care să ajute Bulgaria să se îndrepte spre îndeplinirea tuturor condiţionalităţilor MCV, documentul publicat miercuri notând că s-au înregistrat progrese semnificative în ce priveşte aceste recomandări.

Deşi incertitudinea politică a condus la unele întârzieri în punerea în aplicare a reformelor în acest an, procesul de reformă a primit un nou impuls începând din luna mai, chiar dacă rezultatele finale se lasă încă aşteptate în domenii care necesită reforme legislative şi acţiune guvernamentală, precum lupta împotriva corupţiei, relevă documentul Comisiei.

În ce priveşte domeniul judiciar, raportul constată evoluţii importante în 2017, în primul rând alegerea unui nou Consiliu Judiciar Suprem, al cărui impact ar trebui să se manifeste începând de anul viitor.

Comisia Europeană va evolua din nou progresele Bulgariei cu privire la reforma judiciară şi combaterea corupţiei spre sfârşitul anului 2018.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO