Raport negativ pentru modificarea Legii antifumat – Comisia de sănătate a Senatului

Comisia de sănătate a Senatului a acordat marţi raport de respingere propunerii legislative pentru modificarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun, motivând că acest for legislativ s-a pronunţat în iunie asupra unui act normativ cu unele prevederi similare şi care, în prezent, se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor.
Economica.net - mar, 27 sept. 2016, 12:52
Raport negativ pentru modificarea Legii antifumat - Comisia de sănătate a Senatului

Senatorul ALDE Cristiana Anghel, unul dintre iniţiatori, a spus că îşi doreşte ca în instituţiile publice să existe spaţii mici închise pentru cei ce doresc să fumeze, astfel încât să nu fie obligaţi să se iasă din clădire şi pe vreme nefavorabilă.

‘Vrem într-adevăr să interzicem fumatul, atunci să-l interzicem de tot. Dar să văd şi eu bugetul de stat că se poate lipsi de 3 miliarde euro care vin de la fumători’, a afirmat Anghel.

Ea a precizat că va solicita retrimiterea proiectului la Comisie.

‘Propunerea legislativă nu respectă obligaţia statului de a asigura cadrul legislativ de a da dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi ecologic. (…) Legea ar permite apariţia unor cluburi în care să se desfăşoare în interior unităţi de alimentaţie publică în care fumatul să fie permis fără nicio restricţie, astfel încât efectele toxice ale fumatului îi pot afecta pe cei care lucrează acolo sau pe cei care sunt clienţi întâmplători’, a spus, la şedinţa comisiei, reprezentantul Ministerului Sănătăţii, care nu susţine acest proiect de act normativ.

Propunerea legislativă de modificare şi completare a Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun, modificată şi completată prin Legea 15/2016, iniţiată de grup de parlamentari preponderent PSD, va intra în dezbaterea plenului Senatului.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...