1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Raport S&P Global: E posibil că în acest an valoarea creditelor neperformante ale băncilor chineze să ajungă la 1.100 de miliarde de dolari

Sectorul bancar din China s-ar putea confrunta, anul acesta, cu o creştere a creditelor neperformante (NPL) de până la 7.700  de miliarde de yuani (1.100 de miliarde de dolari) dacă epidemia cu noul coronavirus nu atinge punctul culminant până în aprilie, a estimat, joi, agenţia de evaluare financiară S&P Global, transmite Reuters, citat de Agerpres.

20 feb, 2020 | Agerpres

"În condiţiile în care epidemia a dus la întreruperea producţiei în China, unele companii şi persoane fizice ar putea avea dificultăţi cu achitarea datoriilor", se arată în raport.

Ca parte a eforturilor de reducere a impactului, autorităţile de reglementare financiară au cerut băncilor să reducă ratele dobânzilor şi să extindă creditele firmelor afectate de epidemie.

De asemenea, autorităţile locale întocmesc o listă de firme care vor beneficia de ajutorul Băncii Centrale a Chinei (PBOC).

Luna aceasta, Banca Centrală a Chinei a anunţat deblocarea a 300 miliarde de yuani (43 miliarde de dolari) pentru a ajuta companiile afectate.

Acest impuls financiar este destinat să ajute companiile atât la nivel naţional, cât şi la nivel local, a explicat viceguvernatorului PBOC, Liu Guoqiang, care a subliniat că "instituţiile financiare trebuie să examineze şi să acorde rapid împrumuturile", astfel încât fondurile să poată fi puse la dispoziţie în două zile.

Viceguvernatorul PBOC a adăugat că Banca Centrală va urmări modul în care vor fi utilizate fondurile şi a avertizat că oricine va încălca regulile va fi sancţionat.

Analiştii se aşteaptă ca epidemia de coronavirus să şteargă aproximativ două puncte procentuale din creşterea economică a Chinei în primul trimestrul, iar autorităţile au anunţat o serie de măsuri de sprijin.

Banca Centrală a Chinei a cerut instituţiilor financiare să evite întreruperea automată a creditelor acordate industriilor, precum şi IMM-urilor.

În acelaşi timp, Banca Centrală a anunţat că va injecta 1.200 miliarde yuani (173 miliarde dolari) pe pieţele financiare pentru a-şi consolida sprijinul oferit luptei împotriva coronavirusului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO