1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Rasmussen acuză Moscova de escaladarea conflictelor în Republica Moldova, Georgia şi Ucraina

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a acuzat Rusia de 'escaladarea' conflictelor în Republica Moldova, Georgia şi Ucraina şi a reiterat faptul că rebelii proruşi din estul Ucrainei au legătură cu prăbuşirea la 17 iulie a avionului de linie malaezian Boeing-777, având 298 de persoane la bord, în apropiere de Doneţk, informează RIA Novosti.

06 aug, 2014 | Agerpres

'După căderea comunismului, Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a făcut eforturi pentru a avea o relaţie cu Moscova, propunându-i mai multă cooperare în multe probleme decât oricărei alte ţări din afara NATO', a afirmat Rasmussen, într-un articol publicat marţi în paginile Financial Times.

'Rusia a răspuns prin ruperea codului de bune practici şi escaladarea conflictelor în Republica Moldova, Georgia şi Ucraina, sfidând ordinea internaţională fondată pe reguli', susţine secretarul general al NATO.

În plus, susţine el, 'separatiştii sprijiniţi de Moscova au legătură cu prăbuşirea tragică a zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines'.

Rasmussen declarase publicaţiei franceze Midi Libre că are dovezi care dovedesc responsabilitatea insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei în prăbuşirea avionului de linie malaezian la 17 iulie.

În acest context, RIA Novosti aminteşte că atunci când a solicitat unui purtător de cuvânt al NATO să facă unele precizări cu privire la aceste 'probe', acesta s-a limitat să răspundă că 'nu face comentarii despre date provenind de la serviciile secrete'.

După anexarea Crimeii şi izbucnirea insurecţiei separatiste în estul Ucrainei în primăvara acestui an, relaţiile dintre Rusia şi Occident traversează cea mai gravă criză de la încheierea 'războiului rece'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO