Rasmussen: România nu este singură. Orice aliat se bucură de protecţia completă a NATO

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat vineri că România nu este singură, adăugând că orice aliat al Alianţei Nord-Atlantice se bucură de 'protecţie completă'.
Economica.net - vin, 16 mai 2014, 11:16
Rasmussen: România nu este singură. Orice aliat se bucură de protecţia completă a NATO

‘România nu este singură, sunteţi parte a NATO şi orice aliat se bucură de protecţia completă a NATO. De aceea am consolidat prezenţa noastră în aer, pe mare şi pe teren din Marea Neagră până în Marea Baltică, inclusiv aici, în România, şi vom face ce este necesar, oricât este nevoie, deoarece agresiunea Rusiei subminează chiar principiile pe care le-am construit, pacea şi prosperitatea’, a declarat secretarul general al NATO după convorbirile de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu.

Secretarul general al NATO a indicat că s-a discutat despre ‘criza serioasă’ care se desfăşoară la graniţele Alianţei.

El a precizat că sarcina NATO este apărarea şi protejarea aliaţilor săi, punctând că angajamentul în acest sens este extrem de solid.

Rasmussen a mai spus că România la aniversarea a 10 ani de când este membră a Alianţei este o ţară puternică, angajată şi de încredere.

El a precizat că România a jucat un rol excepţional în Afganistan şi că este foarte activă în programele NATO de îmbunătăţire a capacităţilor militare, inclusiv apărarea antirachetă.

‘Aţi demonstrat că este posibil să întoarcem tendinţa de scădere a bugetelor naţionale de apărare şi să faceţi investiţii substanţiale în capacităţi substanţiale’, a afirmat Rasmussen.

Potrivit acestuia, fiecare naţiune are dreptul de a-şi determina viitorul şi de a respinge aşa-numitele sfere de influenţă.

‘Acum mai mult ca niciodată este clar că apărarea contează şi că legătura puternică dintre Europa şi America de Nord rămâne fundaţia puternică pentru securitatea noastră’, a arătat Rasmussen, adăugând că poate conta pe sprijinul preşedintelui Traian Băsescu şi că îi mulţumeşte pentru angajamentul personal faşă de Alianţa Nord-Atlantică.

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România....
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...