1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Rasmussen: Trebuie să ne adaptăm la faptul că Rusia ne consideră acum adversarul său

NATO pregăteşte măsuri pentru a ajuta Ucraina să se apere în confruntarea sa cu Rusia şi trebuie să se adapteze la faptul că Moscova consideră în prezent Alianţa Nord-Atlantică drept un adversar, a declarat secretarul general al organizaţiei, Anders Fogh Rasmussen, într-un interviu publicat duminică în ziarul El Pais, relatează Reuters.

15 iun, 2014 | Agerpres

'Trebuie să ne adaptăm la faptul că Rusia ne consideră acum adversarul său', a afirmat Rasmussen, adăugând că NATO pregăteşte un pachet de ajutor pe care-l va prezenta miniştrilor de externe ai statelor membre la sfârşitul acestei luni şi care va include un ajutor pentru Ucraina pentru reforma sectorului său de apărare şi modernizare a forţelor sale armate.

În timp ce NATO a făcut clar faptul că nu are planuri să se implice militar în Ucraina, Alianţa Nord-Atlantică a trimis avioane de luptă şi nave în estul Europei, iar Rasmussen a afirmat că au fost luate în calcul măsuri pe termen lung pentru a asigura protecţia aliaţilor săi, notează agenţia citată.

Săptămâna trecută, NATO a anunţat că analizează împreună cu statele sale membre cererile Ucrainei privind acordarea de ajutor în domeniul comunicaţiilor şi în cel al pregătirii militare, precum şi furnizarea de arsenal şi arme letale. Cu toate acestea, se aşteaptă ca sprijinul din partea NATO să fie mai degrabă unul doar la nivel de consiliere decât de echipament militar. Oficiali ai NATO au afirmat că Alianţa nu dispune de armament pe care să-l poată furniza şi că orice decizie privind acordarea de armament Ucrainei va reveni fiecărui membru al blocului nord-atlantic.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO