Răspunsul lui Trump la întrebarea dacă SUA vor ataca Coreea de Nord: Vom vedea

Întrebat duminică de ziarişti dacă Statele Unite ale Americii vor lansa un atac asupra Coreii de Nord, după ce Phenianul a declarat că a testat o bombă cu hidrogen, preşedintele american Donald Trump a răspuns: 'Vom vedea', relatează dpa.
Economica.net - Dum, 03 sept. 2017, 15:58
Răspunsul lui Trump la întrebarea dacă SUA vor ataca Coreea de Nord: Vom vedea

Trump a răspuns întrebării unui reporter în timp ce ieşea dintr-o biserică din Washington. Preşedintele american urmează să aibă o reuniune cu echipa sa de securitate naţională având ca temă situaţia din Coreea de Nord, aminteşte dpa.

Anterior, Trump a anunţat pe Twitter că Phenianul a efectuat un test nuclear de proporţii şi a scris că declaraţiile şi acţiunile Coreii de Nord continuă să fie foarte ostile şi periculoase pentru Statele Unite.

În tweet-uri succesive, Trump a acuzat Coreea de Nord că este un stat infractor care a devenit o ameninţare uriaşă şi un motiv de stânjeneală pentru China, ‘care încearcă să ajute, dar fără prea mare succes’.

Trump nu a uitat nici Coreea de Sud, despre care a spus că află şi ea acum că discuţiile de detensionare cu Coreea de Nord nu vor funcţiona şi a încheiat cu cuvintele ‘ei (autorităţile de la Phenian) înţeleg un singur lucru!’, fără alte precizări.

Oficialitate din serviciile de informaţii americane: Nu există niciun dubiu că Phenianul a testat un dispozitiv avansat

O oficialitate din domeniul serviciilor de informaţii americane a declarat că Statele Unite nu au niciun motiv să se îndoiască de faptul că Phenianul a testat un dispozitiv nuclear avansat, transmite duminică Reuters.

‘Nu există nimic care să ne facă să ne îndoim că a fost un test al unui dispozitiv nuclear avansat’, a declarat oficialitatea, sub rezerva anonimatului.

Coreea de Nord a susţinut că a testat duminică o bombă cu hidrogen pentru o rachetă cu rază lungă de acţiune.

Totuşi, oficialitatea americană a mai spus că este nevoie de ceva timp pentru a realiza o analiză exhaustivă a dimensiunilor exploziei şi a tipului de dispozitiv care a fost detonat.

Comunitatea internaţională trebuie să-şi intensifice răspunsul faţă de Phenian, consideră Donald Trump şi Shinzo Abe

Comunitatea internaţională trebuie să-şi intensifice răspunsul faţă de Phenian, după ce Coreea de Nord a anunţat că a testat o bombă cu hidrogen, sunt de părere premierul japonez Shinzo Abe şi preşedintele american Donald Trump, a relatat duminică agenţia de presă niponă Kyodo, preluată de Reuters.

Cei doi lideri, care au avut duminică a doua convorbire telefonică şi a patra de la lansarea, joi, de către Phenian a unei rachete în direcţia Japoniei, au căzut de acord că întreaga comunitate internaţională trebuie să aplice presiuni mai puternice decât până acum, a relatat Kyodo.

‘Preşedintele Trump şi cu mine am împărtăşit opinia că nu putem trece cu vederea actul nechibzuit al Coreii de Nord şi că comunitatea internaţională trebuie să dea dovadă de hotărâre prin aplicarea unei presiuni mai ferme decât până acum’, a declarat Abe reporterilor după discuţia telefonică cu Trump. ‘Am confirmat încă o dată că Japonia şi SUA sunt 100% împreună’, a adăugat premierul nipon.

Abe a anunţat că a avut o înţelegere separată cu preşedintele rus Vladimir Putin de a coopera pe tema Coreii de Nord. Şeful executivului de la Tokyo a declarat că a căzut de acord cu Putin că ‘actul nechibzuit al Coreii de Nord reprezintă o ameninţare serioasă’ şi că vor rămâne în contact strâns pe acest subiect. Abe a amintit că are programată o întâlnire cu Putin în marginea unei reuniuni în oraşul rus Vladivostok (Siberia de est).

Coreea de Nord a anunţat că a testat o bombă cu hidrogen, transmit duminică agenţiile de presă Yonhap şi AFP.

Postul public de televiziune de la Phenian a afirmat că testul a fost un ‘succes total’. Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală de care dispune regimul nord-coreean.

Agenţia de presă oficială nord-coreeană (KCNA) a relatat că testul, care s-a desfăşurat la ora locală 12:00 (03:30 GMT), a fost realizat pentru ‘a examina şi a confirma acurateţea şi credibilitatea’ tehnologiei nucleare nord-coreene.

Anterior, Japonia şi Coreea de Sud confirmaseră că Phenianul a efectuat duminică al şaselea său test nuclear. Potrivit Agenţiei de Meteorologie din Coreea de Sud, puterea exploziei produse de acest test a fost de cinci până la şase ori mai mare decât cea de la testul precedent, realizat în septembrie anul trecut şi care fusese cel mai puternic dintre toate experimentele nucleare nord-coreene începând din 2006.

Precedentele teste nucleare efectuate de Phenian au avut loc în 2006, 2009, 2013 şi în ianuarie şi septembrie 2016.

Te-ar mai putea interesa și
Au început alegerile pentru viitorul C.A. al BNR. Noua conducere va fi numită până cel târziu 1 iulie. Isărescu mai primește un mandat, Leonardo Badea va lua supravegherea bancară-SURSE
Au început alegerile pentru viitorul C.A. al BNR. Noua conducere va fi numită până cel târziu 1 iulie. Isărescu mai ...
A început bătălia pentru posturile din Consiliul de Administrație al BNR. Numirea și validarea noului Consiliu trebuie să aibă loc până la începutul vacanței parlamentare, la data de 1......
Banca Transilvania raportează pentru primele trei luni din an un profit net consolidat de peste 1,1 miliarde de lei, în creștere cu 35%
Banca Transilvania raportează pentru primele trei luni din an un profit net consolidat de peste 1,1 miliarde de lei, în ...
Guprul Banca Transilvania a anunțat astăzi că a obținut un profit net consolidat de 1,1324 de miliarde de lei (+35% față ...
Ploile abundente din Africa de Vest au dus cotațiile la cacao în jos, tendință care ar putea continua
Ploile abundente din Africa de Vest au dus cotațiile la cacao în jos, tendință care ar putea continua
Cotaţiile futures la cacao sunt în scădere, în urma ploilor favorabile pentru recoltele din Vestul Africii şi a analizei ...
Bittnet raportează o pierdere netă de 9,7 milioane de lei pentru primele trei luni ale anului
Bittnet raportează o pierdere netă de 9,7 milioane de lei pentru primele trei luni ale anului
Bittnet Group a încheiat primul trimestru al acestui an cu o pierdere netă de 9,7 milioane de lei, comparativ cu o pierdere ...