1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

News

Rastele pentru parcarea bicicletelor, pe străzile din vecinătatea instituţiilor publice din Bucureşti

Pe străzile din vecinătatea instituţiilor publice de pe teritoriul municipiului Bucureşti vor fi amplasate rastele pentru parcarea bicicletelor, prevede un proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 8 iunie.

01 iun, 2017 | Agerpres

'Amplasarea rastelelor se va face de către administratorii străzilor respective, numai după obţinerea avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti. Administraţia Străzilor şi primarii sectoarelor 1 - 6 vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri', se arată în proiect.

Potrivit expunerii de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, una dintre dimensiunile prin care se cuantifică nivelul calităţii vieţii dintr-un oraş este gradul de mobilitate durabilă, în acest sens fiind necesare deplasări rapide, sigure, confortabile şi eficiente şi mai puţin poluante.

'Aceste cerinţe nu pot fi satisfăcute decât prin utilizarea transportului alternativ, fie public, fie individual nemotorizat, pentru ambele necesitând a fi create facilităţi faţă de transportul individual. Pentru încurajarea utilizării bicicletei ca mijloc de transport, pe lângă construirea de căi dedicate acestora, este necesară şi realizarea de facilităţi de parcare, mai ales în vecinătatea instituţiilor publice', se arată în document.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO