Răsturnare de situaţie în TOP 5 producători de telefoane în trimestrul al treilea

Piața mondială a smartphone-urilor a prezentat semne de îmbunătățire în al treilea trimestru al anului 2020, când livrările au scăzut cu doar 1,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor preliminare ale International Data Corporation (IDC). Faţă de rezultatele celui de-al doilea semestru, a avut loc o rocadă atât între locurile 1 şi 2, cât şi între următoarele două.
Lidia Neagu - lun, 02 nov. 2020, 19:22
Răsturnare de situaţie în TOP 5 producători de telefoane în trimestrul al treilea

Potrivit IDC, în total au fost livrate 353,6 milioane de smartphone-uri și, în timp ce piața a scăzut, rezultatele au fost mai puternice decât prognozele anterioare ale IDC, care anunţau un declin de 9% faţă de trimestrul al treilea al anului trecut. Acest lucru este atribuit în mare măsură redeschiderii economiilor din întreaga lume, deoarece restricțiile COVID-19 au fost relaxate treptat.

Samsung a recuperat prima în top, cu o cotă de piață de 22,7% după ce a livrat 80,4 milioane de smartphone-uri, în creștere cu 2,9% faţă de T3 2019. În India, cea mai mare piață pentru Samsung și care reprezintă 15% din volumul total, compania și-a îmbunătățit semnificativ poziția, cu o creștere de aproape 40% de la an la an, datorită performanței sale puternice în segmentul de preț sub 250 de dolari și canalului online unde modelele din seria M s-au descurcat destul de bine. În SUA, a doua cea mai mare piață a Samsung, vânzările a fost puternice pentru seria A, cu performanțe bune și de la Note 20 și Note 20 Ultra, care au contribuit la aproape 20% din volumul total.

Huawei a pierdut primul loc și a coborât pe a doua poziție în T3, cu 51,9 milioane de smartphone-uri livrate și 14,7% cotă de piaţă. Producătorul a suferit o scădere semnificativă – cu 22% an față de an – cu un declin continuu pe piețele internaționale și o scădere de peste 15% în China. Compania continuă să se confrunte cu provocări din cauza impactului din ce în ce mai mare al sancțiunilor din SUA, care afectează performanțele sale chiar și în China, întrucât compania încearcă să impună un ritm al livrărilor pe o perioadă mai lungă.

Xiaomi a livrat 46,5 milioane de dispozitive şi ocupă poziția a treia la nivel global, învingând Apple pentru prima dată, cu o cotă de 13,1% și o creștere de 42%. Acest lucru se datorează vânzărilor foarte bune din India și a prezenței puternice continue în China, care a reprezentat 53% din volumul companiei în T3. În India, capacitatea de producție a Xiaomi și-a revenit la aproape 85% din nivelul său pre-pandemic, ceea ce a ajutat producătorul să răspundă cererii puternice. Portofoliul low-end al Xiaomi, în special seria Redmi 9, a avut rezultate bune atât în India, cât și în China. Xiaomi a lansat, de asemenea, Redmi K30 Ultra și gama medie MI 10 Ultra în China, care au captat. de asemenea, atenția consumatorilor.

Apple a livrat 41,6 milioane de iPhone-uri în T3, în scădere cu 10,6% de la an la an, ceea ce a plasat compania pe locul patru pentru prima dată, cu o cotă de 11,8%. Această scădere era de așteptat, spun specialiştii, și se datorează în principal întârzierii în lansarea noii serii iPhone 12, care are loc, de obicei în al treilea trimestru. Vestea bună pentru americani este că seria iPhone 11 a funcționat excepțional de bine, fiind majoritară în volumul livrărilor Apple, urmat de dispozitivul SE. IDC se așteaptă ca vânzările Apple să crească în trimestrele următoare, cu o cerere puternică timpurie pentru iPhone 12, asociată cu oferte solide din partea principalilor operatori de telefonie, în special în SUA.

vivo a revenit în Top 5 în acest trimestru, cu 31,5 milioane de unități livrate echivalente unei creșteri de 4,2% de la an la an și o cotă de piață de 8,9%. Deși compania încearcă să-și crească prezența pe alte piețe, India a înregistrat o creștere masivă, de aproape 30% de la an la an la modelele sale low-end sub 200 de dolari. În China, marca a îmbunătățit pozițiile pe piață ale telefoanelor sale din seria S, iQOO și X, care au contribuit la prezența sa puternică pe acestă piaţă.

Te-ar mai putea interesa și
Nicuşor Dan: PMB, datorie de 300 de milioane de lei către Termoenergetica – 200 de milioane, achitate în 45 de zile
Nicuşor Dan: PMB, datorie de 300 de milioane de lei către Termoenergetica – 200 de milioane, achitate în 45 de zile
 Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, precizează că datoria Municipalităţii către Termoenergetica este în acest moment de 300 de milioane de lei, dar că 200 de milioane urmează să......
Mugur Isărescu: Sectorul guvernamental este cel care creează deficitul extern în totalitate
Mugur Isărescu: Sectorul guvernamental este cel care creează deficitul extern în totalitate
Sectorul guvernamental este cel care creează deficitul extern în totalitate, a declarat vineri guvernatorul Băncii Naţionale ...
Euro creşte uşor şi se apropie de maximul istoric în faţa leului – curs BNR vineri, 24.09.2021
Euro creşte uşor şi se apropie de maximul istoric în faţa leului – curs BNR vineri, 24.09.2021
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,9491 lei/euro, 4,2167 lei/dolar, 5,7803 lei/liră ...
Numărul focarelor active de pestă porcină africană a urcat la 620
Numărul focarelor active de pestă porcină africană a urcat la 620
 Numărul focarelor active de pestă porcină africană (PPA) a urcat la 620 în această săptămână, de la 611 săptămâna ...