Rata de absorbţie a fondurilor UE – 21,35% la mijlocul lunii august

Valoarea declaraţiilor de cheltuieli transmise de România Comisiei Europene era de 4,1 miliarde de euro pe 16 august, ceea ce reprezintă o absorbţie curentă de 21,35% din alocarea UE, reiese dintr-o postare pe pagina de facebook a Ministerului Fondurilor Europene.
Economica.net - mar, 27 aug. 2013, 15:09
Rata de absorbţie a fondurilor UE - 21,35% la mijlocul lunii august

Potrivit sursei, citate, s-a primit de la CE suma de 5,78 miliarde euro, ce reprezintă 30,09% din alocarea UE 2007-2013. Din aceste fonduri, plăţile intermediare rambursate însumează 3,67 miliarde euro, ceea ce reprezintă 19,14% din alocarea UE 2007-2013.

Pentru cele şapte programe operaţionale au fost depuse 39.213 proiecte, în valoare totală de aproximativ 68,5 miliarde euro, din care 44,5 miliarde euro reprezintă contribuţia UE. Din totalul proiectelor depuse au fost aprobate 12.495 proiecte, în valoare totală de circa 32,1 miliarde euro. Din această valoare, circa 19,3 miliarde euro reprezintă contribuţia UE. De asemenea, au fost semnate 9.767 contracte de finanţare cu beneficiarii, în valoare eligibilă de circa 22,2 miliarde euro, din care fondurile UE reprezintă circa 17,5 miliarde euro. Plăţile totale către beneficiari (prefinanţări şi rambursări) cu excepţia rambursării de TVA, s-au ridicat la aproximativ 6,28 miliarde euro, se arată în postarea MFE.

Ministerul Fondurilor Europene a informat pe 7 iulie că rata de absorbţie a fondurilor europene a ajuns la peste 19%.

‘Suma solicitată pentru a fi rambursată prin intermediul celor şapte programe operationale ajunge astfel la aproximativ 3,7 miliarde de euro în prezent, un avans substanţial, care ne ajută să acoperim riscul de dezangajare automată a fondurilor europene’, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la momentul respectiv.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...