1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Rata șomajului în Statele Unite a scăzut pentru a doua lună consecutiv și a ajuns în iunie la 11,1%

Numărul de locuri de muncă înfiinţate în SUA luna trecută a atins un nivel record, deoarece mai multe baruri şi restaurante şi-au reluat activitatea, iar rata şomajului a scăzut neaşteptat, o dovadă că prima economie mondială a depăşit cea mai dificilă perioadă a crizei provocate de pandemia de coronavirus (Covid-19), transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

02 iul, 2020 | Agerpres

Rata şomajului a coborât la 11,1% în iunie, de la 13,3% în mai, şi de la nivelul record de 14,7% în aprilie, a anunţat joi Departamentul american al Muncii. Luna trecută au fost create 4,8 milioane de noi locuri de muncă, cel mai mult de când Guvernul a început publicarea acestor date, în 1939. Angajări s-au făcut în special în afacerile neesenţiale închise în urma restricţiilor impuse pentru stoparea pandemiei, în special în baruri şi restaurante, în sălile de gimnastică şi în clinicile stomatologice.

Cifrele oficiale diferă semnificativ de estimările analiştilor intervievaţi de Reuters, care mizau pe crearea a trei milioane de locuri de muncă în iunie.

Rata şomajului în SUA încă este mai ridicată cu 7,6 puncte procentuale faţă de februarie, ceea ce înseamnă că aproximativ 12 milioane de persoane nu au un loc de muncă de când a izbucnit pandemia.

Într-un alt raport publicat joi, Departamentul american al Muncii a informat că 1,427 milioane de persoane au solicitat pentru prima dată o alocaţie de şomaj în săptămâna care s-a încheiat la 27 iunie, în scădere faţă de 1,482 milioane în precedenta săptămână.

Piaţa forţei de muncă s-a îmbunătăţit considerabil în iunie, după relaxarea măsurilor adoptate pentru ţinerea sub control a răspândirii pandemiei. Încrederea consumatorilor, industria şi serviciile se stabilizează, deşi la nivel redus, indicând că a trecut perioada cea mai dificilă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO