1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

News

Raytheon: România a transferat fondurile pentru achiziţionarea următoarelor trei unităţi Patriot

Compania americană Raytheon a anunţat joi că Guvernul României a transferat fondurile pentru achiziţionarea următoarelor trei sisteme de apărare antiaeriană şi anti-rachetă Patriot produse de Raytheon, din cele şapte care vor intra în dotarea Armatei României, relatează News.ro.

01 noi, 2018 | News.ro

Pe 29 noiembrie 2017, România a semnat o scrisoare de ofertă şi acceptare pentru Patriot, devenind astfel a 6-a ţară membră NATO care achiziţionează sistemul. În luna mai a acestui an, Raytheon a anunţat că Armata Statelor Unite ale Americii a atribuit companiei un contract în valoare de 395,85 milioane dolari pentru producţia sistemelor de apărare antiaeriană şi anti-rachetă Patriot comandate de România.

"Ca şi în cazul primului sistem, unităţile adiţionale au fost procurate prin programul de vânzări militare externe al Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii, care asigură transparenţă şi corectitudine pe parcursul întregii proceduri", se arată în comunicatul publicat joi, citat de News.ro.

Patriot este un sistem pur defensiv care stă la baza strategiilor de apărare NATO împotriva rachetelor balistice şi de croazieră, aeronavelor de luptă şi a dronelor, potrivit companiei.

Cincisprezece ţări folosesc sisteme Patriot, printre care se numără Statele Unite, ca şi alte şase ţări europene: Germania, Grecia, Olanda, Spania, Polonia şi Suedia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO