Război între Cîțu și Firea pe Facebook. Motivul – controalele Finanțelor la Primăria Capitalei

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a postat azi pe Facebook că echipa trimisă de el să controleze contabilitatea Primăriei Capitalei a găsit că legea a fost încălcată în toate aspectele investigate. Ministrul nu dă detalii, dar promite că va reveni cu ele. În replică, fostul primar Gabriela Firea, a postat că nu s-a găsit nimic și că trei inspectori ar fi venit într-o zi și ar fi zis că dacă nu scriu ceva, orice, în raport, vor fi dați afară de șefii lor.
Ionut Tudorica - mar, 06 oct. 2020, 08:58
Război între Cîțu și Firea pe Facebook. Motivul - controalele Finanțelor la Primăria Capitalei

„Am promis! La începutul anului, în februarie, Inspecția Economica din MFP a început un control la Primăria Municipiului București. PMB a fost “ocolita” foarte mulți ani de astfel de controale. Controlul a fost întrerupt pe perioada stării de urgenta dar este definitivat acum. Voi prezenta mai multe detalii în cadrul declarațiilor de presă pe care le fac săptămânal de la MFP. Până atunci vă pot spune că legea a fost încălcată în TOATE aspectele investigate de MFP. În acest moment IE [Inspectia Economică] este în control la 5 companii ale MB [Primăriei] și le vom controla pe TOATE”, a scris ministrul Cîțu pe Facebook.

În același mod a venit și răspunsul fostului primar general, Gabriela Firea.

„Ministrul Câțu a anuntat azi că a găsit (inventat) nu stiu ce nereguli la Primaria Capitalei. De aproape un an se chinuie, saracul! Nu a gasit nimic! S-au fortat 10 luni sa gaseasca ceva, orice, si nu au reusit, pentru ca nu aveau ce sa identifice negativ. Si au plecat asa cum au venit.

Cei trei inspectori s-au intors intr-o zi in Primarie si au spus ca, daca nu scriu ceva, orice, in raport, vor fi dati afara de sefii lor. Mai au putini ani pana la pensie si nu-si permit sa ramana pe drumuri.

Au scris ceva, doar sa fie pe hartie, absolut nimic ilegal sau incorect. Povesti! Ceva legat de inventarul patrimoniului (mare parte administrat de sectoare) si despre cum au fost distribuiti banii pentru termoficare. Existând investitii care decurg din proceduri de achizitii legale si un cont escrow, si aici lucrurile sunt mai mult decat curate și clare.

Deci, un control politic, menit sa arunce o umbra asupra mea si a colegilor mei. Nu vor reusi!

Plangerile pentru abuz in serviciu sunt pregatite. Pe numele Domnului Cațu, a sefei inspectorilor, doamna Secoșan Valerica – cea care îi obliga în numele lui Câțu sa inventeze ceva, si a inspectorilor care au născocit la ordin niste pagini de beletristica financiara SF : domnii Ilea, Oprea, Puscasu”, a scris fostul primar Firea pe Facebook.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ioana Ceaușu este noul COO al EA – The Entrepreneurship Academy
Ioana Ceaușu este noul COO al EA – The Entrepreneurship Academy
EA - The Entrepreneurship Academy face schimbări în conducere și o numește pe Ioana Ceaușu pentru rolul de Chief Operating ...
Sphera Franchise Group deschide un nou restaurant Pizza Hut Fast Casual Delivery în București
Sphera Franchise Group deschide un nou restaurant Pizza Hut Fast Casual Delivery în București
Sphera Franchise Group, deținătoarea companiei care operează în sistem de franciză brandul Pizza Hut în România, a ...
Guvernul a aprobat memorandumul prin care România acordă asistență tehnică și financiară Republicii Moldova
Guvernul a aprobat memorandumul prin care România acordă asistență tehnică și financiară Republicii Moldova
Guvernul a aprobat memorandumul în baza căruia România va putea acorda în continuare asistenţă tehnică şi financiară ...