1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 27 º

Extern

Războiul comercial: China va trimite la sfârşitul lunii august un negociator în SUA

China va trimite un înalt responsabil în SUA la sfârşitul lui august pentru a relua negocierile comerciale, primele discuţii de gen după mai multe săptămâni, a anunţat joi Ministerul chinez al Comerţului, într-un moment în care tensiunile comerciale se acutizează, relatează AFP citat de Agerpres.

16 aug, 2018 | Agerpres

Ministrul adjunct al comerţului Wang Shouwen se va întâlni cu subsecretarul Trezoreriei care răspunde de afacerile internaţionale, David Malpass, la invitaţia SUA, a precizat ministerul într-un comunicat.

"Partea chineză reafirmă că se opune unilateralismului şi practicilor de protecţionism comercial şi că nu acceptă nicio măsură unilaterală de restricţie comercială", a explicat ministerul.

"China salută dialogul şi comunicarea pe baza reciprocităţii, a egalităţii şi a integrităţii", a adăugat sursa citată.

Secretarul american pentru comerţ, Wilbur Ross, a purtat în iunie discuţii la Beijing pe tema chestiunilor comerciale cu vicepremierul chinez Liu He.

Aceste discuţii nu au dus însă la diminuarea tensiunilor, iar SUA au impus la începutul lui iulie taxe vamale punitive pe importuri din China de 34 de miliarde de dolari, la care regimul chinez a replicat imediat.

Casa Albă se pregăteşte să aplice de săptămâna viitoare noi taxe vamale pentru bunuri din China suplimentare de 16 miliarde de dolari.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO