Războiul din Siria poate fi încheiat doar cu ajutorul Rusiei – Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că războiul civil din Siria ar putea fi încheiat doar cu ajutorul Rusiei, care a lansat în această săptămână lovituri aeriene în ţara sfâşiată de război, relatează Reuters.
Economica.net - vin, 02 oct. 2015, 03:45
Războiul din Siria poate fi încheiat doar cu ajutorul Rusiei - Merkel

Vorbind despre criza refugiaţilor, Merkel a spus că este necesară abordarea problemelor care îi fac pe oameni să-şi părăsească ţările.

‘Acest lucru este valabil în special pentru Siria, unde ştim cu toţii de ani de zile că nu poate exista decât o soluţie cu Rusia şi nu fără Rusia’, a declarat Merkel într-un discurs în Germania de Est pentru a marca viitoarea aniversare a 25 de ani de la reunificarea Germaniei.

Statele Unite au adoptat o poziţie diferită, cu Casa Albă afirmând că acţiunile militare ale Rusiei în Siria riscă să prelungească conflictul în această ţară, aminteşte Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest a calificat loviturile aeriene ale Rusiei în Siria ca ‘indiscriminatorii’ şi a declarat că aceste operaţiuni riscă să implice Moscova mai profund în conflict.

Printre altele, Casa Albă a afirmat joi că nu poate confirma informaţiile potrivit cărora trupe iraniene au lansat o ofensivă terestră în Siria, dar a menţionat că o astfel de evoluţie ar fi o ‘puternică ilustraţie’ că acţiunile militare ale Rusiei au agravat conflictul, notează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest a mai precizat în faţa reporterilor că implicarea Rusiei în conflictul sirian nu a condus la o ‘reevaluare largă’ a strategiei SUA în Siria.

Loviturile aeriene ale Rusiei în Siria trebuie să vizeze Statul Islamic şi nu alte grupuri (Hollande)

Loviturile aeriene ale Rusiei în Siria trebuie să vizeze forţele Statului Islamic şi nu alte grupuri, a declarat joi preşedintele francez Francois Hollande, informează Reuters.

Rusia a lansat lovituri aeriene în Siria miercuri pentru prima dată de la începutul războiului civil în ţară în 2011. Armata Siriană Liberă şi surse americane au declarat că loviturile au vizat de fapt obiective ale unui grup sprijinit de Statele Unite.

‘Ceea ce s-a întâmplat confirmă încă o dată că trebuie găsită o tranziţie politică fără Bashar Al-Assad’, a declarat Hollande reporterilor pe marginea unui eveniment organizat la Paris, ca răspuns la operaţiunile Rusiei.

‘Toate loviturile, de oriunde ar veni, trebuie să vizeze Daesh’, a adăugat el.

Franţa a anunţat la 27 septembrie că a lansat lovituri aeriene împotriva militanţilor Statului Islamic în Siria, într-un efort de a opri acolo prezenţa în creştere a grupării, aminteşte Reuters.

Joi, avioane ruseşti, în a doua zi de lovituri aeriene, au bombardat o tabără condusă de rebeli instruiţi de CIA, a declarat comandantul grupului.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...