Razer face disponibilă tehnologia de sunet THX pentru toate PC-urile de pe planetă

Razer, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial, a anunțat azi disponibilitatea Razer THX Spatial Audio App pentru Windows 10. Noua aplicație oferă sunet surround 7.1 prin intermediul unor boxe virtuale ce pot fi ajustate pentru un sunet pozițional superior. Astfel, Razer THX Spatial Audio App îmbunătățește experiența de gaming şi poate fii folosit cu toate tipurile de căști, indiferent dacă utilizează o conexiune jack de 3,5 mm, Bluetooth sau USB.
Economica.net - mie, 17 iun. 2020, 08:58
Razer face disponibilă tehnologia de sunet THX pentru toate PC-urile de pe planetă

“Împreună cu THX, am dezvoltat o soluție audio captivantă, care răspunde la cea mai des întâlnită nevoie a jucătorilor, poziționare audio dinamică și precisă,” a declarat Alvin Cheung, Senior vice president al diviziei de periferice din cadrul Razer. “Am reușit să obținem acest rezultat pornind de la experiența de sunet cinematografic al THX, căreia i-am adăugat o gamă largă de posibilități de personalizare, pentru un reglaj fin menit să îmbogățească experiența ascultătorului”.

În mod obișnuit, sistemele de sunet surround necesită o sursă audio optimizată pentru o configurație multi-speaker, însă motorul de procesare audio THX este capabil să producă un câmp auditiv larg, cu o poziționare veridică a sunetelor în spațiul auditiv, chiar dacă este utilizată o sursă cu doar două canale. Indiferent dacă este utilizată o sursă stereo, 5.1 sau 7.1, procesarea THX combinată cu sistemul unic de poziționare a difuzoarelor virtuale oferă ca rezultat un sunet 3D ce este perceput instinctiv ca fiind natural, aducând astfel jocurile la viață.

Potrivit companiei, cu aplicația Razer THX Spatial Audio, jucătorii pot identifica rapid poziția adversarilor bazându-se exclusiv pe zgomotele pe care aceștia le produc în joc, iar acesta este un avantaj competitiv major. Acest nivel de acuratețe reduce în mod considerabil și oboseala. Prin faptul că jucătorul nu mai trebuie să depună un efort considerabil de a înțelege poziția inamicilor, acesta poate avea sesiuni de joc mai bune, cu durate mai lungi.

Mai mult, utilizatorii pot personaliza sunetul oricărui joc și a oricărei aplicații media, astfel încât să reproducă exact condițiile în care creatorii conținutului respectiv au dorit ca acesta să fie ascultat. Utilizând secțiunea Equalizer din aplicația Razer THX Spatial Audio, utilizatorii pot alege dintr-o varietate de setări predefinite denumite THX Tuned Presets, sau pot crea, modifica și salva propriile configurații ale egalizatorului pentru o experiență de ascultare perfectă, personalizată. Atunci când utilizatorul dorește să se joace, motorul audio THX îi va furniza sunet pozițional care îl va ajuta să câștige, iar când acesta dorește să se relaxeze ascultând muzică, nu trebuie decât să schimbe profilul de sunet din aplicația Razer THX Spatial Audio.

Razer THX Spatial Audio App pentru Windows 10 a fost proiectată să funcționeze cu toate brandurile de căști, făcând disponibilă experiența THX Spatial Audio pentru cât mai mulți utilizatori cu putință. Compatibil cu tipurile de conexiune de 3.5mm, USB și Bluetooth, acum toți utilizatorii au posibilitatea de a-și îmbunătăți experiența audio stereo, dar și sunetul virtual 5.1 sau 7.1, utilizând Razer THX Spatial Audio App.

Razer THX Spatial Audio App se instalează împreună cu un widget ce poate fi accesat prin intermediul Windows Game Bar pentru Windows 10 (combinația de taste Win + G) și care oferă acces rapid la funcțiile de bază precum schimbările setărilor de egalizator în timp real.

Înființat de legendarul producător de filme George Lucas, în 1983, THX Ltd. și partenerii săi oferă experiențe cinematice, atât acasă, cât și pentru utilizatorii de dispozitive mobile.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de......
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...