1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

News

Răzvan Filipescu, ANT: Contextul geopolitic este favorabil turismului românesc

Contextul geopolitic regional actual poate fi favorabil turismului românesc pe segmentul de incoming, iar România trebuie să profite de această oportunitate, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Răzvan Filipescu.

15 mai, 2014 | ECONOMICA.net

'Contextul geopolitic este favorabil turismului românesc. Am fost în Republica Moldova la Târgul de turism şi am văzut foarte mult entuziasm din partea cetăţenilor moldoveni de a revizita România. Foarte mulţi turişti, care aveau programate vacanţe în Ucraina, în Crimeea, se reorientează, iar în această situaţie ar trebui să vină în România. România este una dintre principalele destinaţii pe care o vor alege', a spus Filipescu.

Acesta a precizat că a discutat cu federaţiile, patronatele şi asociaţiile de turism despre programele speciale de promovare a turismului de masă, pe care să le personalizeze şi să le adapteze pieţelor din regiune.

'Am discutat cu federaţiile din turism, cu patronatele, cu asociaţiile de turism ca toate proiectele speciale pe care le au, cum sunt O săptămână la Mare, O săptămână la Munte, Litoralul pentru toţi, Hai la Băi, să le personalizăm pentru piaţa din Moldova, şi pot să vă spun că inclusiv la Târgul de Turism al României am fost abordat de agenţiile de turism, de touroperatori de turism din Ucraina, care vor să aducă turişti din Ucraina în România', a subliniat preşedintele ANT.

Răzvan Filipescu a arătat, pe de altă parte, că România are o creştere a turismului, inclusiv pe croaziere, ceea ce va contribui la creşterea notorietăţii litoralului românesc, ca destinaţie turistică.

'Multe vapoare de croazieră cu turişti care trebuiau să acosteze în Ucraina au fost redirecţionate către portul Constanţa şi atunci este o situaţie de care noi trebuie să profităm', a spus Filipescu.

Preşedintele ANT a participat joi la Romanian Travel Forum, eveniment dedicat turismului românesc de incoming (sosiri).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO