1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

Imobiliare

Răzvan Iorgu, CBRE: Anul acesta se vor face trei sau patru tranzacţii mari cu birouri şi proiecte logistice

Răzvan Iorgu, managing director al CBRE, crede că anul acesta se vor realiza trei sau patru tranzacţii imobiliare mari, în jurul a o sută de milioane de euro. De asemenea, acesta spune că numărul tranzacțiilor îl va depăși pe cel de anul trecut.

22 apr, 2019 | | ECONOMICA.net

„E portofoliul NEPI Rockcastle la vânzare, mai sunt și alte clădiri disponibile, e și un portofoliu industrial la vânzare, iar piața e cercetată acum de mai mulți investitori din diferite regiuni, precum Germania, Marea Britanie, Asia de sud-est”, spune Răzvan Iorgu.

Şeful CBRE crede că tranzacţia pentru The Office, proiectul de 63.600 mp din Cluj-Napoca, deţinut de NEPI Rockcastle şi Ovidiu Şandor se va face rapid, iar clădirea îşi va schimba proprietarul.

„Ce e de menționat e prezența investitorilor români pe piața imobiliară. Aduc un semnal pozitiv pentru investitorii străini, investițional, dau semne de lichiditate, pe modelul Cehiei de exemplu”, explică Iorgu.

CBRE are în administrare 770.000 mp pe piața de property management şi reprezintă companii precum Victoria's Secret, Springfield sau Michael Kors. De altfel, Luiza Moraru, de 15 ani la CBRE, e de un an și jumătate head of property management în Europa Centrală și de Est și are sub control 6 milioane mp în regiune.

„Încercăm să folosim cât mai mult tehnologia, de altfel, am angajat un director pe digital transformation. România poate deveni un mic hub de dezvoltare în acest sens”, susține șeful CBRE România.

În ceea ce privește tranzacțiile imobiliare, Răzvan Iorgu crede că potențialii cumpărători de la masă se vor înmulți și vor apărea unii noi din țări care au o prezență relativ redusă în România.

„Am văzut acum câteva zile oameni uitându-se la acest proiect (n. red. - Victoriei Office, un proiect trofeu al NEPi Rockcastle, evaluat la circa 40 de milioane de euro) și nu erau dintre cei cunoscuți pe piață. Companiile noi au început să caute piața românească, mai ales că marile tranzacții din Polonia, Cehia sau chiar Ungaria s-au cam făcut”, conchide Răzvan Iorgu.

 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO