1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

News

Răzvan Nicolescu: Gazul e un combustibil poluant și scump. De ce nu trecem pe încălzirea cu electricitate?

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, crede că reglementarea potrivit căreia toată populația va fi racordată gratuit la gaze este prea costisitoare pentru toți consumatorii și, mai mult, pledează pentru înlocuirea gazului, care este un combustibil poluant și scump, cu electricitatea pentru încălzire.

13 oct, 2020 | ECONOMICA.net

Iată ce ne-a declarat Răzvan Nicolescu:

“Incep sa ma satur de atata prostie si impostura. In primul rand nu e nimic gratis. Toti ceilalti consumatori vor suporta costurile. Daca e cineva in varful muntelui si vrea sa se contecteze, vor fi costuri de ordinul milioanelor de euro. De ce sa nu facem solutii independente si sa preferam sa pierdem bani cu totii? Unde e principiul eficientei economice promovat de toate tarile UE? De ce nu trecem incalzirea pe electric, pompe de caldura si energie regenerabila? De ce mai construim centrale nucleare daca nu facem incalzire pe electric? Gazul natural este un combustibil poluant și scump. Nu avem gaz pe termen lung si vom arunca populatia Romaniei direct in bratele rusilor, condamnandu-i pe romani sa respire un aer poluat. Cei care ne conduc trebuie sa inteleaga ca suntem intr-o alta epoca si ca tranzitia energetica se va intampla cu noi in rol de spectator. Este pacat pentru un domeniu in care am fost primii si in care am putea avea un cuvant de spus”

Nicolescu a făcut aceste declarații în contextul în care Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat ordinul 179/9 octombrie 2020, prin care racordarea clienților casnici la rețele de distribuție a gazelor naturale este gratuită. ANRE a elaborat de fapt cadrul pentru a se transpune în practică prevederile legii 155/2020, care modifică legea energiei, unde s-a instituit această prevedere.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO