Răzvan Sava a fost ales primar general interimar al Capitalei

Consilierul municipal al PNL Răzvan Sava a fost ales primar general interimar al Capitalei, cu 34 de voturi pentru şi 11 voturi împotrivă, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de miercuri, anunţă Agerpres.
Economica.net - mie, 25 nov. 2015, 15:41
Răzvan Sava a fost ales primar general interimar al Capitalei

Consilierul PNL Richard Radu l-a propus în funcţia de viceprimar pe colegul său Răzvan Sava, în timp ce consilierul independent Cristinel Deaconescu l-a propus pe consilierul PMP Lucian Iliescu. Consilierii generali l-au votat pe Răzvan Sava, cu 35 de voturi „pentru”, în timp ce Iliescu a obţinut nouă voturi „pentru”.

Anterior, în aceeaşi şedinţă, Răzvan Sava, care era consilier municipal al PNL, a fost ales viceprimar al Capitalei. Proiectul de hotărâre privind desemnarea unui viceprimar care să exercite atribuţiile funcţiei de primar general al municipiului Bucureşti a fost adoptat cu 33 de voturi pentru, înregistrându-se şase abţineri.

‘Mi-am propus patru priorităţi pe care le voi aplica de mâine. Prioritatea zero este rezolvarea situaţiei la RADET, vreau ca împreună cu conducerea RADET să stabilim nişte măsuri clare care se impun, astfel încât bucureştenii să nu aibă probleme cu furnizarea de apă caldă şi căldură, mai ales acum, în pragul iernii. Mâine voi convoca o şedinţă de lucru împreună cu conducerea RADET, astfel încât să luăm o serie de măsuri urgente care se impun în acest moment. Tot mâine voi convoca comitetul de iarnă pentru a vizualiza pregătirile de iarnă. Este chestie de zile sau de ore când vom avea prima zăpadă şi ştim că la prima fulguială traficul din Bucureşti este blocat’, a declarat Răzvan Sava, după ce a fost ales primar general interimar al Capitalei.

El a spus că următoarea măsură pe care o va lua joi este aceea de a le solicita funcţionarilor să posteze pe site toate contractele aflate în derulare, astfel încât bucureşteanul să cunoască unde se duc banii din taxe şi impozite.

‘Ultima prioritate, dar nu cea din urmă este aceea de a demara de urgenţă contractarea serviciilor de audit pentru a avea o radiografie cât mai exactă asupra situaţiei din Primărie. Voi veni în următoarele ore cu un plan de acţiune’, a menţionat Sava.

Fostul primar general interimar al Bucureştiului, Ştefănel-Dan Marin, a declarat că a găsit ‘haos’ în urmă cu 70 de zile în Primăria Capitalei.

În opinia sa, a fost un haos creat pentru a se acoperi anumite ilegalităţi. Fostul edil este de părere că unele dintre aceste ilegalităţi se produc în continuare.

El crede că, în urmă cu 70 de zile, consilierii municipali îşi aruncau unul altuia ‘cartoful fierbinte’.

‘După ce am vizualizat înregistrarea cu şedinţa de ieri am rămas uimit referitor la ce acuzaţii mi s-au adus’, a declarat Ştefănel-Dan Marin.

El a spus că în privinţa RADET, lăsând la o parte discuţii, vizite, la un moment dat ajunsese ‘să facă potecă’ către Ministerul Energiei şi ELCEN.

Potrivit fostului edil, această criză a fost artificial creată în ultima perioadă, s-a reuşit orientarea atenţiei către problema RADET, care nu este ‘de azi, de ieri’.

El le-a mulţumit celor care l-au sprijinit în perioada de interimat.

Te-ar mai putea interesa și
Cotele de TVA se majorează de anul viitor, cu implicaţii în sectoarele alimentar şi real estate – consultanţi
Cotele de TVA se majorează de anul viitor, cu implicaţii în sectoarele alimentar şi real estate – consultanţi
- O serie de noutăţi legislative în domeniul TVA vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023 ca urmare a modificării Codului Fiscal prin Ordonanţa Guvernului 16/2022, cel mai mare impact urmând......
Chnezii estimează vânzarea a 6 milioane de vehicule electrice în acest an pe piața internă
Chnezii estimează vânzarea a 6 milioane de vehicule electrice în acest an pe piața internă
Un număr record de şase milioane de automobile electrice ar urma să fie vândute în acest an în China, pe fondul majorării ...
Românii au început să pună bani deoparte pentru zile negre – sondaj
Românii au început să pună bani deoparte pentru zile negre – sondaj
Aproximativ 50% dintre români apreciază că situaţia lor financiară s-a înrăutăţit faţă de anul trecut, iar 38% ...
Proiectele pentru producţia de hidrogen din surse regenerabile se pot depune până la 16 august
Proiectele pentru producţia de hidrogen din surse regenerabile se pot depune până la 16 august
Proiectele pentru producţia de hidrogen din surse regenerabile se pot depune până la data de 16 august iar valoarea maximă ...