RBL reduce dobânzile la creditele în lei, cu şi fară ipotecă, din 1 februarie

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) reduce, din 1 februarie, dobânzile la creditele în lei, cu şi fără ipotecă, pentru domeniul locativ, începând de la 4,5%, în funcţie de garanţii şi valoarea avansului.
Economica.net - vin, 31 ian. 2014, 11:44
RBL reduce dobânzile la creditele în lei, cu şi fară ipotecă, din 1 februarie

La creditele în lei pentru domeniul locativ, fără ipotecă, în primii cinci ani dobânda este fixă, între 7,5% şi 10,5%, în funcţie de avans. După primii cinci ani, dobânda scade automat la 4,5% şi rămâne fixă pe toată perioada de rambursare a creditului (7- 9 ani).

În prezent, RBL acordă credite fără ipotecă pentru valori împrumutate mai mici sau egale cu 60.000 lei, în funcţie de avans şi de produsul ales de client.

În primii cinci ani, la creditele în lei pentru domeniul locativ cu ipotecă, dobânda este fixă, între 5,5% şi 6,9% pe an, în funcţie de valoarea avansului, care poate fi între zero şi 40%.

După această perioadă, clienţii plătesc o dobândă fixă de 4,5% pe an, pentru toată perioada rămasă a creditului (aproximativ 7 – 9 ani).

‘Am conturat ofertele de creditare astfel încât să permitem celor ce doresc să-şi îmbunătăţească condiţiile de locuit accesul la o sursă sustenabilă de finanţare. Costurile totale mici şi transparente, dobânzile fixe, ratele lunare predictibile şi luarea în calcul a veniturilor a până la trei codebitori sunt avantaje pe care clienţii RBL le apreciază. Şi din acest motiv, în 2013, volumul de credite acordate a crescut, fiind cu 44% mai mare faţa de 2012’, a spus Aurelia Cionga, preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

De exemplu, dacă pentru modernizarea unui apartament sunt necesari 30.000 de lei, iar clientul a contractat un credit fără ipotecă cu avans zero, va achita timp de aproximativ trei ani şi jumătate o rată lunară de 665 lei, la o dobândă fixă de 10,5%. După această perioadă, dobânda se va reduce automat la 4,5% şi va fi fixă, iar rata lunară scade la 220 lei, achitată timp de aproximativ cinci ani. După 8 ani şi 5 luni, clientul va achita un total de aproximativ 41.030 lei.

Clienţii pot, de asemenea, să semneze un contract de economisire-creditare, prin care, după ce economisesc în medie 3-5 ani, ei au posibilitatea să acceseze un credit cu dobândă fixă la lei, de 4,5% sau 6% pe an, în funcţie de produsul ales. În perioada de economisire, clientul primeşte o primă de la Stat de 25% din suma economisită într-un an, în limita a 250 euro, plus dobânda oferită de bancă de 1,5% sau 3% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est au înregistrat ritmuri mai mari de creştere decât media europeană, arată......
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România, de la 1.768 la 1.942 într-un an marcat de incertitudini ...