1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

RCS&RDS nu a primit licenţă de distribuţie a energiei electrice de la ANRE. "Suntem în instanţă"

Firmele controlate de grupul telecom RCS&RDS nu au obţinut acordul statului pentru a crea propria reţea de distribuţia a energiei electrice. Lupta continuă în instanţă.

27 iul, 2016 | ECONOMICA.net

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei nu a acordat licenţă de distribuţie a energiei electrice firmelor deţinute de RCS&RDS. "Suntem cu ei în instanţă. Nu există posibilitatea, serviciul este concesionat pe 49 de ani" a declarat preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ.

Şeful ANRE a făcut această precizare la solicitarea ECONOMICA.NET în urma informaţiilor publicate de profit.ro în această dimineaţă, potrivit cărora Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) are pe ordinea de zi a ședinței de astăzi un referat de aprobare a tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice prestat de către firma Foto Distribuție SRL, controlată de grupul RCS&RDS.

"Avem într-adevăr o solicitare de la Foto Distribuţie, dar pentru un sistem închis, pentru o staţie de transformare de sub 1MW la care au racordat un singur consumator. Asta este permis, pot să facă", a declarat Havrileţ pentru ECONOMICA.NET.

Pe 15 martie, Comitetul de Reglementare al ANRE a respins solicitările de acordarea a licențelor de distribuitor de energie electrică formulate de firmele Delalina SRL și Foto Distribuție SRL. O lună mai târziu, cele două firme au dat în judecată Guvernul şi ANRE.

Citeşte şi Premieră: RCS&RDS a intrat în liga mare a furnizorilor de curent

Enel joacă dur în războiul preţurilor cu RCS&RDS. Vine cu o factură sub cea a Digi Energy

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO