RCS&RDS vinde curent către populaţie, cu 40 de lei mai ieftin decât Electrica

Compania telecom RCS&RDS beneficiază de energie ieftină, subvenţionată tot de populaţie, produsă în propriile parcuri fotovoltaice din ţară. RCS&RDS a început deja să ia din clienţii Electrica.
Economica.net - lun, 16 mart. 2015, 11:25
RCS&RDS vinde curent către populaţie, cu 40 de lei mai ieftin decât Electrica

RCS&RDS  a început, timid, să vândă curent pentru populaţie. Mai întâi, a atacat piaţa din oraşul  în care se găseşte sediul firmei, Oradea. După cum scrie publicaţia locală ebihoreanul.ro, din această lună, RCS &RDS a lansat, local, un proiect pilot prin care urmăreşte convingerea actualilor clienţi de telefonie şi net să cumpere şi curent. Potrivit sursei citate, compania telecom încheie contracte pe un an la un preţ de 130 de lei/MWh, mult sub furnizorul zonal, Electrica, care are un preţ de 169 lei/MWh. La acest preţ al mărfii de adaugă costuri de distribuţie, transport, marja de furnizare, alte tarife şi taxe reglementate, care urcă preţul final la consumator până la circa 400 de lei/MWh, oricum mai ieftin decât al Electrica. „Condiţiile în care consumatorii se pot muta la noul furnizor sunt minimale. Noii abonaţi trebuie doar să aibă facturile plătite la zi şi să depună câte o copie după actul de identitate şi actul de proprietate al imobilului, iar de formalităţile de transfer se ocupă RCS&RDS”, scrie ebihoreanul.ro.

Citeşte şi: RCS&RDS şochează piaţa de energie. Facturi la curent cu 13% mai mici pentru populaţie, în oferta Digi Energy

Pe piaţa marilor consumatori de electricitate, compania orădeană este deja activă de mai mult de un an. Tuturor clienţilor le propune acelaşi preţ, 130 de lei/MWh, contract pe un an. Printre clienţii câştigaţi se numără Compania de Apă Oradea, mai multe spitale, precum şi regia locală de transport public. Astfel, de la 1 martie, tramvaiele orădene merg cu curent cumpărat de la RCS&RDS.

Factura de energie electrică a RCS&RDS în detaliu. Cât câştigă clienţii Enel care trec la Digi Energy

RCS&RDS a intrat pe piaţa energiei regenerabile la sfârşitul anului 2012, când a achiziţionat primele parcuri fotovoltaice „la cheie”. Campania de achiziţii s-a încheiat în 2013, cu cel de-al şaptelea parc solar cumpărat la Cheresig, după ce statul şi-a redus considerabil schema de sprijin prin certificate verzi puse la dispoziţia investitorilor în acest sector. La sfârşitul anului trecut, compania şi-a manifestat intenţia de a prelua Enel Distribuţie Banat, la concurenţă cu alţi ofertanţi din ţară şi străinătate. Proprietarii companiei au oprit negocierile în ultimul moment, pe fondul creşterii profitabilităţii Enel Banat.

RCS &RDS are un portofoliu de clienţi de cablu, telefonie şi internet de aproape 4 milioane de români, în toată ţara.

Proprietarul companiei telecom este orădeanul Zoltan Teszari, unul dintre cei mai bogaţi români, creditat cu o avere de circa 530 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Liderii de sindicat din Franța vor discuta cu CEO-ul Luca de Meo a treia etapă a planului Renaulution
Liderii de sindicat din Franța vor discuta cu CEO-ul Luca de Meo a treia etapă a planului Renaulution
Unii lideri de sindicat din Franţa văd planul directorului general al Renault, Luca de Meo, de a scinda afacerea şi a atrage investiţii la divizia de vehicule electrice, ca un pas pozitiv pentru......
Angajaţii UniCredit din Italia vor primi un bonus unic de 2.400 de euro
Angajaţii UniCredit din Italia vor primi un bonus unic de 2.400 de euro
Al doilea grup bancar italian, UniCredit SpA, a anunţat vineri că va acorda angajaţilor săi din Italia un bonus unic ...
Românii sunt cei mai generoşi europeni – sondaj
Românii sunt cei mai generoşi europeni – sondaj
Românii sunt cei mai generoşi dintre europeni, în condiţiile în care 26% dintre participanţii la un sondaj au spus ...
Românii aleg berea pentru sărbătorile din acest an – studiu
Românii aleg berea pentru sărbătorile din acest an – studiu
Românii intenţionează să achiziţioneze şi să consume în primul rând bere în acest an de sărbători, 49,3% dintre ...