RCS&RDS vrea să scoată Discovery şi din grila de cablu

RCS&RDS a depus la CNA cerere de licenta pentru introducerea in grila Digi TV incepand cu 1 decembrie 2012 a canalului BBC Entertainment, in locul Discovery Channel, iar de la 1 ianuarie 2013, si a canalului BBC Knowledge, au spus pentru HotNews.ro surse din piata.
Economica.net - joi, 29 nov. 2012, 16:48
RCS&RDS vrea să scoată Discovery şi din grila de cablu

Oficialii RCS&RDS au confirmat informatia. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii CNA au declarat ca au primit solicitare de la RCS pentru modificarea grilelor, prin care Discovery sa iasa si din grila de cablu a operatorului, in conditiile in care de pe satelit a iesit de saptamana trecuta. Operatorul a cerut ca si pe cablu si pe satelit sa fie introduse doua posturi BBC, au spus oficialii CNA.

Reprezentantii CNA au mai precizat pentru HotNews.ro ca cererea RCS a venit miercuri tarziu si ca au transmis operatorului ca nu poate face aceasta modificare decat dupa ce Consiliul isi va exprima acordul intr-o sedinta viitoare si ca trebuie sa aduca completari cererii depuse la CNA, in conformitate cu legea.

Potrivit legii, CNA are la dispozitie 30 de zile pentru a aproba modificari de grila, dar de obicei astfel de subiecte sunt discutate mai repede in sedintele Consiliului.

RCS&RDS a transmis, într-un comunicat, că nu poate fi de acord să continue difuzarea canalelor Discovery, cu plata unor tarife de 3 ori mai mari decât cele pentru alte canale similare, pentru toţi abonaţii săi, în condiţiile în care cota medie de audienţă a canalelor Discovery este de aproximativ 1%.

RCS&RDS a scos, săptămâna trecută, de pe platforma sa de satelit Digi, televiziunea Discovery Channel, fără a-şi anunţa telespectatorii, unii dintre aceştia solicitând pe pagina de Facebook a companiei reintroducerea postului în grilele operatorului.

Într-un comunicat, compania de telecomunicaţii RCS&RDS a transmis că „nu intenţionează să renunţe la difuzarea canalelor documentare, ci doar să le înlocuiască pe unele dintre acestea”.

Discovery Networks a spus, într-un comunicat, că oferta pe care au făcut-o RCS&RDS este competitivă, iar preţul cerut companiei de telecomunicaţii este unul rezonabil în raport cu calitatea programelor difuzate de televiziunile Discovery. Oficialiii Discovery Networks spun că „este regretabil că s-a ajuns în acest punct şi că telespectatorii sunt afectaţi de ceea ce se întâmplă, însă faptele vorbesc de la sine”. Totodată, oficialii Discovery au spus, miercuri, că sunt în continuare deschişi să negocieze cu RCS&RDS pentru ca operatorul de cablu să păstreze canalele Discovery în ofertele sale.

Decizia RCS&RDS a venit după ce şi Digi, operatorul de cablu din Ungaria deţinut de compania de telecomunicaţii românească RCS&RDS, a scos, pe 20 noiembrie, din ofertele de cablu analog şi digital televiziunea Discovery Channel.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...