1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă: Acordul cu China General Nuclear Power Corporation ar putea fi finalizat în acest an

Acordul de investiţii cu compania chineză pentru Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă ar putea fi finalizat în până la sfârşitul anului, a declarat marţi Andrei Gerea, ministrul Energiei, în cadrul unei conferinţe de specialitate.

19 mai, 2015 | Agerpres

'Este un lucru cunoscut că nu este uşor să negociezi cu companiile chineze. Anul acesta am reuşit un lucru important. Am zis hai să ştergem tot ce am discutat până acum pe memorandumul de înţelegere şi să încercăm oarecum să o luăm de la zero. Am reuşit să identificăm clar şi să ne facem şi noi înţeleşi faţă de partea chineză cam ce se poate, ce nu se poate, să încercăm să îi facem şi pe ei să spună mai bine ce îşi doresc, aşa că acum suntem în situaţia de a finaliza memorandumul de înţelegere şi sperăm ca până la sfârşitul anului să avem şi acordul de investiţii finalizat, acesta însemnând că această investiţie esenţială pentru noi va prinde contur', a declarat Andrei Gerea.

Proiectul reactoarelor 3 şi 4 era evaluat, în luna octombrie a anului trecut, la 6,45 de miliarde de euro, însă studiul de fezabilitate în urma căruia s-a stabilit acest necesar de investiţii va fi revizuit, scrie Agerpres.

Investitorul selectat pentru dezvoltarea proiectului Unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavodă este China General Nuclear Power Corporation.

La rândul său, Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica a spus că proiectul a fost relansat în 2014 şi că a ieşit din calendarul anunţat iniţial, dar că este preferabilă o amânare cât timp se pot negocia termeni serioşi şi robuşti de dezvoltare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO