Reactorul 1 de la Cernavodă a fost reconectat la Sistemul Energetic Naţional

Reactorul 1 al Centralei Nucleare de Cernavodă a fost reconectat la Sistemul Energetic Naţional miercuri seară, după încheierea lucrărilor executate la un sistem auxiliar, a anunţat, joi, Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. (SNN).
Economica.net - joi, 09 apr. 2015, 06:43
Reactorul 1 de la Cernavodă a fost reconectat la Sistemul Energetic Naţional

Potrivit sursei citate, Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată de la Sistemul Energetic Naţional în seara zilei de 6 aprilie 2015 pentru efectuarea unor lucrări de remediere a unui sistem auxiliar aferent părţii clasice a centralei.

‘Realizarea lucrărilor şi a testelor de verificare aferente, precum şi reconectarea la Sistemul Energetic Naţional s-au desfăşurat cu respectarea procedurilor centralei şi a normelor de protecţie şi securitate, fără niciun impact advers asupra populaţiei, personalului, instalaţiilor şi mediului înconjurător’, se arată în comunicatul companiei.

Nuclearelectrica menţionează, totodată, că opririle neplanificate reprezintă acţiuni de oprire controlată a centralei pentru efectuarea unor lucrări punctuale de remediere la unele echipamente, acţiuni adiţionale programului anual de mentenanţă corectivă din cadrul opririlor planificate, a căror realizare necesită, conform procedurilor de securitate nucleară, oprirea unităţilor, scrie Agerpres.

Opririle punctuale de remediere/mentenanţă sunt incluse în bugetul anual, iar în cazul CNE Cernavodă acestea sunt de trei ori sub media actuală din industria nucleară.

În data de 26 martie, Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost oprită în mod controlat pentru executarea unor lucrări punctuale de întreţinere preventivă la sistemele aferente părţii clasice a centralei.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...