Record absolut de cazuri COVID-19 în România – 2.158 de cazuri noi

Un număr de 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în România, în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de infecții cu coronavirus de la începutul pandemiei. La terapie intensivă sunt internați în stare gravă 550 de pacienți cu COVID-19.
Economica.net - mie, 30 sept. 2020, 09:16
Record absolut de cazuri COVID-19 în România - 2.158 de cazuri noi

Până astăzi, 30 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 127.572 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

102.476 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 674 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 4.825 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 2.419.691 de teste. Dintre acestea 26.021 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.233 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 9.788 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.677 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.348 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 22.986 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 28 de persoane.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 383 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 57.800 de lei.

Municipiul Bucureşti (405) şi judeţele Iaşi (83), Ilfov (77), Prahova (76) sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Cele mai puţine cazuri s-au înregistrat în judeţele Mehedinţi (4), Bistriţa Năsăud (11), Ialomiţa (11).

 

Anunţul făcut de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban s-a declarat îngrijorat, miercuri, în legătură cu numărul de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus, precizând că la videoconferinţa de la Ministerul Afacerilor Interne se va face o analiză „foarte serioasă”.

„Sunt îngrijorat de ce am văzut astăzi. Facem o analiză foarte serioasă şi vom anunţa după videoconferinţa cu prefecţii la care vor participa ministrul de Interne, ministrul Sănătăţii, vicepremierul Raluca Turcan, secretarul de stat Raed Arafat – deci toţi factorii implicaţi în bătălia COVID”, a spus Orban, la după şedinţa conducerii PNL. El a subliniat că se doreşte o mai mare seriozitate în privinţa implementării măsurilor de restricţie.


Te-ar mai putea interesa și
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele sale facilităţi de export la nivel mondial, urmând să producă anual......
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...